skip to Main Content

Summer Top: Ξαναβρήκα με μεγάλη χαρά τον παλιό συμπαρουσιαστή μου ειδήσεων Θανάση Αθανασιάδη επιτυχημένο & χαρούμενο ξενοδόχο με τις «Ρίζες» του στη Σέριφο – Restart χωρίς ΤV!! (φωτό)

Tαξίδεψε, περιπλανήσου, εξερεύνησε, ανακάλυψε, βούτηξε, γεύσου, χαλάρωσε, αντάμωσε, αγκάλιασε, νιώσε, εμπνεύσου, εκφράσου! Αυτά μας ”προστάζει” στην υποδοχή του ο Θανάσης Αθανασιάδης που άφησε την δημοσιογραφία και την παρουσίαση ειδήσεων στον Alpha πριν από 7 χρόνια και δημιούργησε ένα πραγματικό τουριστικό… κόσμημα, υπόδειγμα Κυκλαδίτικης μοντέρνας αρχιτεκτονικής στη Σέριφο!

Να τι γράφει και η συνάδελφος μου Νατάσα Καλογεροπούλου στην εφημερίδα Έθνος: Η Σέριφος… Σπουδή ανθρώπινη η γη της Σερίφου. Άλλες φορές γίνεται απόκρημνη κι απροσπέλαστη κι άλλες με γλυκές πλαγιές σμιλεμένες με αναβαθμίδες. Η Χώρα της στέρεη και ρευστή μαζί πάνω στον κωνικό της βράχο αστράφτει ολόκληρη, εκτυφλωτικά, ενώνοντας το θείο με το ανθρώπινο. Έτσι είναι η Σέριφος. Γεμάτη μονοπάτια, ιστορία και παραλίες που κάνουν τους ανθρώπους να ερωτεύονται και να θέλουν να γυρίζουν κοντά της ξανά και ξανά.

Επισκέφτηκα χθες το απόγευμα τις ”Ρίζες” ανηφορίζοντας με τα πόδια στον όμορφο λοφίσκο λίγο έξω από το λιμάνι της Σέριφου, όπου βρίσκονται οι ”Ρίζες” το ξενοδοχείο – δημιούργημα του Θανάση και της Σερφιώτισας συζύγου του!

Η στιγμή ήταν ακατάλληλη για επισκέψεις. Ο Θανάσης και το νεανικό team του περίμεναν από στιγμή σε στιγμή να έρθουν οι καλεσμένοι για την δεξίωση ενός γάμου.

Παρόλα αυτά αγκαλιαστήκαμε με χαρά, αφού είχαμε να ιδωθούμε 9 χρόνια από τότε που εγώ έφυγα για μια ακόμα 5ετία στην τηλεόραση και εκείνος σοφά ποιών πήρε το καράβι και… Ρίζωσε στην Σέριφο…

Θέα και λεβάντες στα τραπέζια που περίμεναν τους καλεσμένους…

Τον θυμάμαι τον Θανάση όπως και εσείς φαντάζομαι. Για μένα γοητευτικός παρουσιαστής ειδήσεων, αλλά κυρίως είχα πάντα στο μυαλό μου την εικόνα ενός καλού ανθρώπου – σπάνιο είδος στον χώρο της τηλεόρασης…

Ειδυλιακή ατμόσφαιρα

Του εύχομαι οι «Ρίζες» του να γίνουν όμορφα δέντρα….


Ποτάκια για το γάμο


Η ομάδα του Θανάση έτοιμη για τη δεξίωση γάμου


Ωραία πισίνα με θέα το Λιβάδι – λιμάνι της Σερίφου

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες φωτό – hotelrizes.gr

Θανάσης Αθανασιάδης: Ο δημοσιογράφος που «ρίζωσε» στη Σέριφο

Το ρητό «η δημοσιογραφία μπορεί να σε οδηγήσει παντού, αρκεί να την εγκαταλείψεις έγκαιρα» θα μπορούσε να ταιριάζει άψογα και στην περίπτωση του Θανάση Αθανασιάδη που άφησε τις δημοσιογραφικές επιτυχίες και την λάμψη της τηλεόρασης για να δημιουργήσει το «Ρίζες Hotel», ένα από τα -κατά γενική ομολογία- καλύτερα ξενοδοχεία στη Σέριφο. Όμως ο Θανάσης δεν την εγκατέλειψε νωρίς.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με σχεδόν είκοσι χρόνια ενεργού δράσης στα media, έφυγε, όπως λέει ο ίδιος, «επειδή επήλθε ο κορεσμός, ενώ παράλληλα αισθάνθηκα και σε μεγάλο βαθμό μία αχαριστία σε σχέση με όσο είχα προσφέρει έως τότε στο σταθμό τον οποίο εργαζόμουν».

Οι περισσότεροι τον θυμόμαστε να καλύπτει από τα συντρίμμια της Ρικομέξ τις εξελίξεις για λογαριασμό του Alpha, από την παρουσίαση των ειδήσεων στον ίδιο σταθμό ή από τον «πρώτο» ΣΚΑΪ και από τις ραδιοφωνικές παραγωγές του, ενώ υπήρξε και «αφανής ήρωας» υπηρετώντας όλα τα μέσα από θέσεις ευθύνης. Σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου που βρέθηκε στην ανεργία εξαιτίας της ύφεσης, ο ίδιος είχε την τύχη να φύγει ένα χρόνο πριν ξεσπάσει η θύελλα, αναφέρει το fortunegreece.com

«Αν νιώθω κάπου τυχερός, είναι που μπόρεσα να δημιουργήσω αυτή τη μονάδα. Στη Σέριφο ερχόμουν για αρκετά χρόνια, καθώς είναι η γυναίκα μου από το νησί. Πρόκειται για ένα νησί που δεν γνώρισε την ανάπτυξη των άλλων Κυκλάδων κι ευτυχώς κατάφερε να διατηρήσει τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά αναλλοίωτα. Αντίστοιχα, όμως, απουσίαζαν χώροι φιλοξενίας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σημερινών παραθεριστών. Όλα αυτά τα χρόνια δέθηκα κι αγάπησα το νησί. Ένιωθα την ανάγκη ότι έπρεπε να κάνω κάτι για να αναδειχθεί περισσότερο. Βρήκα ένα οικόπεδο το οποίο διέθετε μοναδική θέα στην Χώρα και στο λιμάνι και έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω το συγκρότημα “Ρίζες Hotel”, το οποίο θα προσέφερε όλες τις σύγχρονες ανέσεις στον απαιτητικό επισκέπτη της Σερίφου».

Για χάρη του «Ρίζες Hotel», λοιπόν, ο Θανάσης άφησε τη δημοσιογραφία και όπως λέει, δεν το έχει μετανοιώσει καθόλου. Με τη σημερινή κατάσταση στον χώρο της δημοσιογραφίας δεν έχουμε λόγο να τον αμφισβητήσουμε. «Είναι στον χαρακτήρα μου να μην γυρίζω πίσω. Ούτε ζήλεψα κάποιο ρεπορτάζ που είδα που υπό άλλες συνθήκες θα έλεγα “θα ήθελα να το κάνω εγώ”. Εντυπωσιάστηκα και εγώ από τον εαυτό μου, από τον χαρακτήρα που έδειξα. Παρακολουθώ, όμως, τις εξελίξεις στο δημοσιογραφικό χώρο και ξέρω ότι πλέον δεν υπάρχουν οι συνθήκες να κάνεις αξιόλογες δουλειές, ούτε καν απλά πράγματα που στο παρελθόν θεωρούσαμε αυτονόητα στα Μέσα. Όλα αυτά ήρθαν να μου επιβεβαιώσουν ότι τελικά είχα πάρει τη σωστή απόφαση».

Αν υπάρχει μία στιγμή που του έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη από τη δημοσιογραφική του καριέρα, αυτή δεν είναι άλλη από τον μεγάλο σεισμό της Πάρνηθας, ακριβώς 14 χρόνια πριν, τον Σεπτέμβριο του 1999. «Ήταν μία κατάσταση με πάρα πολύ μεγάλη ένταση και ελάχιστο ύπνο. Έκανα ρεπορτάζ και ζωντανή αναμετάδοση από τα συντρίμμια της Ρικομέξ. Για εμένα υπήρχε και έντονο το προσωπικό στοιχείο, καθώς από κάτω βρισκόταν εγκλωβισμένη η σύζυγος του φίλου και συναδέλφου Χρήστου Βασιλόπουλου. Γυρνούσα στον σταθμό και μιλούσαμε για την κατάσταση. Το ζούσα τόσο έντονα που δεν ξέρω αν ήμουν εγώ αυτός που έδινε κουράγιο στον Χρήστο ή αν έδινε ο Χρήστος σε εμένα».

Όλα αυτά ανήκουν, όμως, στο παρελθόν. Ο Θανάσης Αθανασιάδης έχει γίνει πλέον -σχεδόν- μόνιμος κάτοικος Σερίφου και απολαμβάνει και ο ίδιος τις ανέσεις του «Ρίζες Hotel», όπως και οι εκατοντάδες επισκέπτες του νησιού που έχουν διαμείνει στο ξενοδοχείο από το 2010, όταν και άνοιξε τις πόρτες του. «Οι περισσότεροι επισκέπτες είναι από Γαλλία και Ιταλία και κατανοούμε ότι αν και θα θέλαμε να έχουμε περισσότερους Έλληνες, αυτό είναι δύσκολο λόγω της ύφεσης. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε μέσω ειδικών προσφορών να τους δώσουμε την δυνατότητα αυτές τις λίγες ημέρες που θα κάνουν διακοπές, να απολαύσουν την καλύτερη δυνατή φιλοξενία».

Ένα από τα θετικά είναι ότι, αν και το ξενοδοχείο βρίσκεται μόλις στον τρίτο χρόνο λειτουργίας του, έχει ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών που επιστρέφουν στις «Ρίζες» κάθε καλοκαίρι. Απόδειξη ότι ο Θανάσης τα καταφέρνει το ίδιο καλά -αν όχι καλύτερα- στον νέο ρόλο που επέλεξε στη ζωή του, είναι οι θετικές κριτικές που γράφονται από επισκέπτες του ξενοδοχείου στις ηλεκτρονικές σελίδες κρατήσεων, όπου το «Ρίζες Hotel» καταλαμβάνει την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε όλα τα ξενοδοχεία της Σερίφου.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Νικολοπούλου

Το άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 16 Αυγούστου 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top