skip to Main Content

Ίος: Η Μαργαρίτα & το Levantes Hotel – Ένα οικογενειακό ξενοδοχείο πρότυπο ελληνικής φιλοξενίας

Η κυρία Μαργαρίτα με το όνομα του πανέμορφου λουλουδιού, διάλεξε τις μυρωδάτες Λεβάντες για το ξενοδοχείο της ”Levantes Ios Boutique Hotel”. Η κυρία Μαργαρίτα είναι παντού αλλά δεν την νιώθεις ‘’βαριά’’ μέσα στο όμορφο ξενοδοχείο της.

Θα ντυθεί και θα μακιγιαριστεί το βραδάκι για να βγει την βόλτα της. Δεν σε κάνει να λες: ‘’Α την κακομοίρα, δεν το κουνάει από εδώ, ούτε την βλέπεις αγχωμένη και στην τρεχάλα. Έχει κάνει αποκέντρωση αρμοδιοτήτων μαζί με τον σύντροφο της ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής μονάδας το κο Μάρκο Μπουρνέλη. Γιατί επιμένω στο πρόσωπο της ιδιοκτήτριας στην εισαγωγή μου; Γιατί οι ιδιοκτήτες των οικογενειακών ξενοδοχείων στις Κυκλάδες είναι ο βασικός παράγοντας της επιτυχίας τους. Δεν έχουν την πολυτέλεια των General Manager, του guest relations manager και γενικά του πολυμελούς προσωπικού.

Άρα οι άνθρωποι στις θέσεις κλειδιά, κομβικής σημασίας όπως ο Σπύρος Σωτηρόπουλος, πολύ χαριτωμένος, μοντέρνος με τα μούσια του και τα κοκάλινα γυαλιά, με ένα κοσμοπολίτικο στυλ αλλά και αεικίνητος είναι ο breakfast Manager. Καλά έκανε η Μαργαρίτα και τον έβαλε εκεί.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Όπως καλά έκανε και έβαλε πρωινή βάρδια την μια κόρη της στην ρεσεψιόν. Έχει τα προσόντα και την κατάλληλη ‘’στάση’’ η Ειρήνη Μπουρνέλη, ενώ η δεύτερη κόρη, η Μελίνα, με Ελληνικό αέρα, ομορφούλα αλλά και επιτήδεια bartender, ετοιμάζει τα κοκτειλς στο μπαρ, λίγο πριν βγείτε για τον βραδινό περίπατο. Η Κατερίνα, η τρίτη κόρη της Μαργαρίτας είναι καλλιτέχνης, έχει ωραία φωνή και τραγουδάει.

Mάλιστα γελάγαμε οι δυο μας όταν της είπα ότι ”έκανα καριέρα στην τηλεόραση σαν μελαχρινή και μόλις πέρασα στις νέες τεχνολογίες, έγινα ξανθιά”. ”Κι εγώ κα Νικολοπούλου” μου απάντησε, ”μια μελαχρινή ήμουν αλλά η τέχνη με θέλει ξανθιά”. Καλοκαιρινές κουβέντες πίνοντας virgin mojito – δεν το αντέχω το άτιμο το αλκοόλ – με θέα την μεγαλύτερη ίσως παραλία των Κυκλάδων, τον Μυλοπότα! Η έκπληξη στο Levantes βρίσκεται και στο Welcome. Δεν μας παραλαμβάνει όποιος κι’ όποιος με το πουλμανάκι του από το λιμάνι, αλλά ο ίδιος ο ιδιοκτήτης ο κος Μάρκος ομιλητικός, ευγενικός και γνώστης του νησιού.

Έχουν ατού οι Levantes; αν έχουν; ένα μεγάλο μάλιστα, εξαιρετική θέα στον τεράστιο Μυλοπότα, την αχανή παραλία κοντά στην Χώρα. Εκεί κάτω εκτός από το κολύμπι σε πεντακάθαρα νερά, απόλαυσα δείπνο πάνω στην θάλασσα, στον εξαιρετικό ”Δράκο”, την ψαροταβέρνα της περιοχής.Ωραία άνετα δωμάτια και μοντέρνα μπάνια, πράγματι πολύ πλούσιο πρωινό, ας πούμε σερβίρει καρπουζένια και άλλα ντόπια προϊόντα, κάθε μέρα φρέσκα, κάθε μέρα διαφορετικά. Μόνο μην παρασυρθείτε και πάρετε κανά δυο κιλά!

Μειονεκτήματα; εμένα μ’ ενοχλεί λίγο η διακοσμητική ποικιλία , όπως στην ρεσεψιόν όπου ο καλλιτέχνης νομίζει ότι παντρεύει το νησιώτικο με το μεταμοντέρνο. Δεν του βγήκε…

Το μόνο βράδυ που έφαγα μέσα στην χώρα, επέλεξα το ”Agosto” όπου έβαλα ένα 10 με τόνο σε φαγητό, service, ατμόσφαιρα. Τώρα αν είχε και θέα θα έπαιρνε Χρυσό Σκούφο. Σημασία έχει ότι η ομάδα ”πετάει”, τι εννοώ; η ευγένεια του νεαρού team ξεχείλιζε. Ο πελάτης ήταν πραγματικά βασιλιάς και το φαγητό νόστιμο και μοντέρνο.

Μην ξεχνάμε ότι η Ίος κατακλύζεται από νεαρούς και νεαρές, πολλές φορές κάτω των 20 ετών, οπότε φοβόμουν ότι πελάτες της κλάσης… μου, θα είχαν υποδοχή του τύπου ”μούτρωσα”… Το ακριβώς αντίθετο, μας έδωσαν το καλύτερο τραπέζι χωρίς να καταλάβουν όπως είμαι ξανθιά, ότι είμαι η παλιά δόξα της Ελληνικής τηλεόρασης Ειρήνη Νικολοπούλου…χαχαχα!

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Το άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 25 Ιουνίου 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top