skip to Main Content

Η Ντίνα Νικολάου στο Pont της Ελούντας – Της εμπιστεύτηκαν την κουζίνα δυο Ρώσοι μεγαλοεπιχειρηματίες & εκείνη ξέρει…

Δικαιώνει απόλυτα τον όρο «design», μας ταξιδεύει στους μύθους της θάλασσας, δημιουργήθηκε από δύο Φιλέλληνες, αποτελεί τον απόλυτο παράδεισο γεύσεων και δεν θα ήταν εφικτό να είναι διαφορετικά  υπό  την εποπτεία της ευρωπαϊκής φήμης chef  Ντίνας Νικολάου.

Το «Pont» συνθέτει  τα στοιχεία εκείνα που σχεδόν αναπόσπαστα με το που φθάνεις στην Κρήτη θεωρείς επιβεβλημένο να βρεθείς στον πανέμορφο οικισμό της Πλάκας, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Ελούντα προκειμένου να γευθείς τις μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες της καταξιωμένης chef στο υψηλής  αισθητικής εστιατόριο που μαγικά σε ταξιδεύει στις ιστορίες της Σπιναλόγκας, αφού ως ζωγραφικός πίνακας φανερώνεται μπροστά σου από όλα τα σημεία του chic εστιατορίου!

Στο «Pont»  η Ντίνα Νικολάου έχει δημιουργήσει ένα μενού που εμπνέεται από την παραδοσιακή  ελληνική κουζίνα χρησιμοποιώντας ελληνικά ποιοτικά προϊόντα αλλά και γαλλικές μαγειρικές τεχνικές….Μια κουζίνα που δίνει έμφαση στα ψάρια και τα θαλασσινά , αγαπά τα  χορταρικά και τα φρούτα, ενώ παράλληλα και τα κρεατικά έχουν ενεργό ρόλο στο γαστρονομικό παράδεισο που μας οδηγεί η διεθνώς καταξιωμένη σεφ με κορυφαία επιλογή τα κεμπάπ Κόκορα με κρητικά ζυμαρικά μαγγίρι και αρωματικό τριμμένο κατσικίσιο τυρί.

Στα ορεκτικά πάλι οι γεμιστοί κολοκυθοανθοι με Αγιορείτικο μπακαλιάρο και η κρέμα κρεμμυδιού κλέβουν τη παράσταση, ενώ το ξύγαλο Σητείας με τα ζουμερά ντοματίνια και τη βινεγκρέτ καρπουζιού δένουν θαυμάσια με τις εφτά ζύμες παξιμαδένιες μπουκιές “Όνειρο μου ήταν πάντα να μαγειρεύω αγναντεύοντας τη θάλασσα Στο “Pont” ένα όνειρο μου γίνεται πραγματικότητα και μάλιστα σε μια φάση της ζωής μου που απολαμβάνω το πάθος μου με τη μαγειρική με απόλυτη αφοσίωση χωρίς ταραχή και άγχος για επιτυχία και αποδοχή. Το μόνο που επιθυμώ είναι όσοι γεύονται τα φαγητά μου να αισθάνονται όμορφα και οικεία” τονίζει η διακεκριμένη chef.

Δε θα μπορούσε άλλωστε να μην αισθάνεται όμορφα όταν δύο από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες της Ρωσίας έχοντας ερωτευθεί την Κρήτη και την ελληνική κουζίνα επέλεξαν συνειδητά μαγεμένοι από τις γεύσεις που δημιουργεί στο εστιατόριο Evi Evane στο Παρίσι με την αδελφή της Μαρία Νικολάου να συνεργαστούν σ’ αυτό το ξεχωριστό project.

«Πριν δέκα χρόνια ήρθαμε για πρώτη φορά στην Κρήτη. Ερωτευθήκαμε το νησί. Αγαπήσαμε την παράδοση, τον ήλιο, τη θάλασσα και τους ανθρώπους της Ελλάδας» τονίζουν οι Μαρίνα Σμιρνοβα με τον σύζυγο της Αντρέι και συνεχίζουν  «Πριν από ένα χρόνο σε ένα από τα πυκνά ταξίδια μας στο Παρίσι αναζητώντας ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας πληροφορηθήκαμε πώς μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες σεφ διατηρεί ένα εξαιρετικό εστιατόριο που ονομάζεται Evi Evane. Έτσι αποφασίσαμε να πάμε εκεί για δείπνο και γοητευθήκαμε από την ονειρική κουζίνα της Ντίνας. Την αναζητήσαμε την ίδια στιγμή και της προτείναμε να αναλάβει το Pont».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top