Λίγες μέρες πριν την έναρξη λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε…
Topwoman η Γεωργία Δραγίνη – Διοικεί το μοναδικό «boutique hospital» της Ελλάδας, το Mediterraneo (φωτό-βίντεο)
Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε σήμερα μία topwoman που αξίζει να γνωρίζουμε όλοι μας!
Η Γεωργία Δραγίνη, είναι η Γενική Διευθύντρια του Mediterraneo Hospital, του ιδιωτικού νοσοκομείου που βρίσκεται στη Γλυφάδα, στην ευρύτερη περιοχή της «Αθηναϊκής Ριβιέρας».
Το Mediterraneo Hospital είναι ένα πρότυπο διαγνωστικό, χειρουργικό και νοσηλευτικό κέντρο, συνολικής έκτασης 12.000 τ.μ και δυναμικότητας 164 κλινών, το οποίο φιλοξενεί περισσότερες από 25 ιατρικές ειδικότητες. Με έναν θετικό κύκλο εργασιών τα περασμένα έτη και διαρκώς αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών, το Mediterraneo εξελίσσεται ακόμα περισσότερο.
Ακόμη, αποτελεί το έβδοµο µεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυµα της Ελλάδας.
Βασισμένη στα πρότυπα των «boutique hotels» και ακολουθώντας τις τάσεις στην ιατρική, η Γεωργία Δραγίνη εισάγει το όραμα της σταδιακής μετατροπής του Mediterraneo στο πρώτο «boutique hospital» στην χώρα.
Γιατρός αναισθησιολόγος, παρέλαβε µια µικρή ιδιωτική οικογενειακή κλινική και µε συνεχείς επενδύσεις σε καινοτόµες τεχνολογίες, ροµποτική χειρουργική και υψηλά καταρτισµένο ανθρώπινο δυναµικό, οικοδόµησε µια εταιρεία µε υγιή χρηµατοοικονοµική διάρθρωση.
Την 5ετία 2015 – 2019, µέσα στην κρίση, πέτυχε ανάπτυξη κύκλου εργασιών κατά 50%. Συγκεκριµένα, το 2019 σηµείωσε κύκλο εργασιών 35 εκατ. ευρώ.
Επίσης, είναι και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών κλινικών (ΣΕΚ), του συλλόγου που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες κλινικές της Ελλάδας.
Πέραν από την ευφυΐα που τη διακρίνει και την οδήγησε στη θέση που βρίσκεται σήμερα η κ.Δραγίνη διατηρεί χαμηλό προφίλ και μιλάει μόνο όταν έχει να πει κάτι σημαντικό.
Ακολουθεί συνέντευξη της από το περιοδικό Welcome
To Boutique Hospital είναι ένα εντελώς καινούργιο concept στον χώρο της υγείας. Ποια είναι η φιλοσοφία του;
Η έμπνευση ήρθε από τα boutique hotels, που είναι η σύγχρονη αντίληψη του τουρισμού και που ταιριάζουν απόλυτα στη φιλοσοφία μου. Στην περίπτωση του νοσοκομείου, ο όρος boutique μεταφράζεται σε ένα μοντέρνο κτιριακά και τεχνολογικά νοσοκομείο, στελεχωμένο με επίλεκτες ιατρικές μονάδες που παρέχουν εξατομικευμένες υπηρεσίες. Πρόκειται για ένα μοντέλο αντίθετο στη μαζικότητα, που εστιάζει στην ποιότητα, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές ανάγκες του κάθε ασθενή.
Τελευταία προχωρήσατε στη δημιουργία του πολυϊατρείου Mediterraneo First Care.
Είναι μία προέκταση της boutique άποψης σε έναν άλλο τομέα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών, αυτόν της Πρωτοβάθμιας. Έχει δημιουργηθεί ένα πολυϊατρείο υψηλής αισθητικής, μέσα σε ένα Εμπορικό Κέντρο στη Γλυφάδα. Δόθηκε βάση στην ανάπτυξη ευρείας γκάμας υπηρεσιών ανά ειδικότητα, με τις εξειδικεύσεις που σήμερα απαιτούνται και συγχρόνως αναπτύχθηκαν υπηρεσίες συμπληρωματικές σε αυτές του νοσοκομείου. Όλα αυτά σε άμεση διασύνδεση με το νοσοκομείο και με τη δική μας τεχνογνωσία στην επιλογή των στελεχών.
Ποια είναι τα κέντρα αριστείας του Mediterraneo Hospital;
Θα έλεγα ότι όλα τα ανεπτυγμένα τμήματα του Mediterraneo λειτουργούν ως κέντρα αριστείας, με την έννοια ότι λειτουργούν σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες και βασίζονται στις καλύτερες ιατρικές πρακτικές. Αν επικεντρώσουμε στα τμήματα αυτά που προσφέρουν ολιστικές και καινοτόμες υπηρεσίες, με μεγάλο όγκο ασθενών, με σημαντικό κλινικό και ακαδημαϊκό έργο, θα αναφερθώ στο Νευροχειρουργικό τμήμα Σπονδυλικής Στήλης, στο Επεμβατικό Καρδιολογικό και Καρδιοχειρουργικό τμήμα, στο Επεμβατικό Πνευμονολογικό και Γαστρεντερολογικό τμήμα, στη Μονάδα Οξέος Εγκεφαλικού και στη Μονάδα Μαστού. Σε λίγους μήνες, θα προστεθεί σε αυτά και η πρότυπη Μονάδα Ακτινοθεραπείας.
Μπορούν να εξυπηρετηθούν ασθενείς από άλλες χώρες;
Έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα στην εξυπηρέτηση ξένων ασθενών. Το προσωπικό μας μιλάει απαραιτήτως Αγγλικά, όλες οι διαγνώσεις γίνονται στα Αγγλικά και έχουμε από χρόνια αποκτήσει πιστοποιήσεις που εξασφαλίζουν την προσαρμογή όλων των υπηρεσιών μας στους ξένους ασθενείς.
Παράλληλα έχει μιλήσει και στο Fortune Greece και στην Σοφία Εμμανουήλ
Η διακόσμηση (του Mediterraneo Hospital) έχει, φαντάζομαι, τη δική σας σφραγίδα.
Ναι, πράγµατι. Η αρχιτεκτονική ίσως να ήταν επιλογή µου εάν δεν γινόµουν γιατρός (χαµογελά). Είµαι σε συνεχή συνεργασία µε τους κατασκευαστές. Ενδεικτικά, το νέο Τµήµα Ακτινοθεραπείας είναι ένας χώρος που δεν θυµίζει σε τίποτα χώρο υποδοχής ασθενών µε ογκολογικό νόσηµα. Μπορείς να χαλαρώνεις µέσα σε χώρους µε ευχάριστα χρώµατα και ήρεµη µουσική.
Η επιχειρηματικότητα για τις γυναίκες δεν είναι η πιο εύκολη υπόθεση. Εσείς συναντήσατε εμπόδια;
Δυσκολίες υπήρχαν και µεγάλες, κυρίως οικονοµικές, διότι όλα αυτά δεν έγιναν εύκολα. Τα πρώτα χρόνια τα βήµατα είχαν επιχειρηµατικό ρίσκο, αλλά για µένα µεγαλύτερη δυσκολία είχαν τα χρόνια της κρίσης. Το 2015, την περίοδο των capital controls, η αβεβαιότητα ήταν µεγάλη, γιατί δεν ξέραµε αν θα υπάρχουµε την επόµενη µέρα. Από το 2012 υπήρξε µεγάλη καθυστέρηση αποζηµιώσεων από πλευράς ΕΟΠΥΥ. Για χρόνια δεν πληρωνόµασταν εγκαίρως, και αυτό προκάλεσε έντονο πρόβληµα ρευστότητας. Ήταν δύσκολη η περίοδος µέχρι να επιστρέψουµε στην κανονικότητα.
Πώς αισθάνεστε που αναδεικνύεστε σταθερά στη λίστα Most Powerful Women του Fortune;
Με χαροποιεί σίγουρα, διότι αυτό δείχνει µια σταθερότητα και ότι το στοίχηµα το έχουµε κερδίσει. Επιπροσθέτως, τα κριτήρια έχουν την αντικειµενικότητα των µεγεθών, γι’ αυτό έχει αξία η διάκριση.
Είστε γιατρός, γενική διευθύντρια, σύζυγος, μητέρα. Πώς συνδυάζονται οι ρόλοι;
Στους ρόλους είναι θέµα εσωτερικής ισορροπίας, που ο κάθε άνθρωπος έχει ή δεν έχει στη ζωή του. Δεν υπάρχει συνταγή. Είµαι αγωνίστρια και, πάνω απ’ όλα, ενθουσιώδης, καθώς και µε µεγάλη διάθεση για τον επόµενο στόχο κάθε φορά. Δεν καταπονούµαι εύκολα, είµαι πεισµατάρα, θέλω πάντα το καινούργιο. Είναι όπως στον πρωταθλητισµό. Βάζεις πάντα τον πήχη ψηλότερα.