«Η Οργανοποιία δεν είναι απλά μια τέχνη, προϋποθέτει πολύ περισσότερα.…
Topwoman η Ελένη Ανδρεοπούλου – Η Ναυπάκτια γιατρός στη Νέα Υόρκη & στη “μάχη” κατά του καρκίνου του μαστού (φωτό-βίντεο)
Η Δρ. Ελένη Ανδρεοπούλου είναι Ελληνοαμερικανίδα τακτική καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Cornell και επιμελήτρια (attending physician) Παθολογίας με εξειδίκευση στην Ογκολογία.
Έχει ειδίκευση στον καρκίνο του μαστού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Νew York Presbyterian στη Νέα Υόρκη και παράλληλα διευθύνει την κλινική έρευνα στη Μονάδα Μαστού στο Αντικαρκινικό Κέντρο του Cornell.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, η Επιτροπή Γυναικών Ιατρών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), διοργάνωσε την Τετάρτη 13 Μαρτίου στο αμφιθέατρο της Εθνικής Πινακοθήκης, στην Αθήνα, εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες Ζωής, Γυναίκες Αξίας, Γυναίκες Ιστορίας», όπου τίμησε επτά εξέχουσες γυναίκες επιστήμονες με τεράστια προσφορά στην άσκηση της ιατρικής επιστήμης.
Όπως δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» η Δρ Νατάσα Αποστολίδου, πρόεδρος Επιτροπής Γυναικών Ιατρών Π.Ι.Σ.: «Αποφασίσαμε να βραβεύσουμε την κα Ανδρεοπούλου, γιατί θεωρούμε ότι στο πρόσωπό της και στην ιατρική της σταδιοδρομία συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κι εμείς ως Επιτροπή Γυναικών Ιατρών του ΠΙΣ φιλοδοξούμε μέσα από τις δράσεις μας να βοηθήσουμε κάθε σύγχρονη Ελληνίδα γιατρό να αποκτήσει. Συγκεκριμένα, η κα Ανδρεοπούλου κατάφερε μέσα από τη σκληρή δουλειά να είναι σήμερα μια εξαίρετη κλινική γιατρός, μια πρωτοπόρος στην ιατρική έρευνα, αλλά ταυτόχρονα και μια γυναίκα επιστήμων με παγκόσμια εμβέλεια στον τομέα της εξειδίκευσής της. Ταυτόχρονα είναι μια θαυμάσια σύζυγος και μητέρα με πλούσια κοινωνική και φιλανθρωπική δράση, καθώς και εξέχων μέλος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, στοιχεία που καθιστούν την επαγγελματική της επιτυχία ακόμη πιο σημαντική. Η ακατάπαυστη προσπάθεια, η σωστή κλινική πρακτική και η αξιοπρεπής συμπεριφορά ανταμείβονται! Θα είναι πλέον η πρέσβειρα της Επιτροπής Ιατρών Γυναικών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην Αμερική. Είναι μεγάλη τιμή μας που δέχτηκε να έρθει στην Αθήνα για τη βράβευσή της».
Το who is who της κ.Ανδρεοπούλου
Η κ.Ανδρεοπούλου έχει γεννηθεί στην Αμερική, αλλά μεγάλωσε στην Ελλάδα, στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, όπου ζει τα τελευταία 25 χρόνια. Η οικογένειά της και η ίδια είναι ενεργά μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, με δεσμούς που χρονολογούνται πάνω από έναν αιώνα, αφού ο παππούς της έφθασε ως μετανάστης στις ΗΠΑ το 1910.
Από τα πιο σημαντικά της ενδιαφέροντα στην εξατομικευμένη Ιατρική είναι η εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών για την πρώιμη ανίχνευση, τη διάγνωση, την παρακολούθηση και τη θεραπεία (στοχευμένη μοριακή και ανοσοθεραπεία) του καρκίνου μαστού, καθώς και η εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης, που αλλάζει, όπως λέει, ριζικά την παραδοσιακή μορφή άσκησης της Ιατρικής.
Πέραν από τη σημαντική της εργασία η Ελένη Ανδρεοπούλου ασχολείται με πρωτοβουλίες που αφορούν στην φιλανθρωπία, στην κοινωνική ισονομία, στην παιδεία και στον πολιτισμό.
«Για εμάς τις γυναίκες πιστεύω ότι όλα εξαρτώνται από τη δύναμη του νου μας. Στην προσωπική μου ζωή είμαι σύζυγος και μητέρα, με τον περισσότερο προσωπικό μου χρόνο αφιερωμένο στην ανατροφή της 13χρονης κόρης μου και στην παιδεία της στην κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη», έχει πει χαρακτηριστικά.
«Ήρθα στην Αμερική για έξι μήνες για μετεκπαίδευση με στόχο την επιστροφή στο Λονδίνο, αλλά ο στόχος αυτός δεν εκπληρώθηκε ποτέ», επεσήμανε η Δρ Ελένη Ανδρεοπούλου, η οποία είναι παντρεμένη με τον Ελληνοκαναδό οικονομολόγο /τραπεζίτη Αντριου Πανζούρη.
Meet Eleni Andreopoulou, M.D, medical oncologist & Director, Breast Cancer Center Clinical Research Program, getting ready to see her cancer patients using #MixedReality#HealthcareHeroes #COVID19 #telemedicine @eleniandreop @EngIPM @CornellBreastCr@WeillCornell pic.twitter.com/z92oyRBo3a
— Alex Sigaras (he/him) (@AlexSigaras) May 13, 2020
«Η οικογένειά μας για έναν αιώνα πηγαινοέρχεται μεταξύ των δύο πατρίδων. Αγαπώ τη Νέα Υόρκη με όλο τον κοσμοπολιτισμό της, αλλά κυρίως γιατί νιώθω ότι εδώ υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας, αυτό των μεταναστών, που αποδεικνύει τη δύναμη επιβίωσης του ήθους μας ως λαού σε κάθε τομέα με επιτυχία».