skip to Main Content

Ποια είναι η Ελένη Βρεττού: Η τραπεζίτισσα που έσωσε την Attica Bank – Η πρώτη γυναίκα CEO σε ελληνική τράπεζα (φωτό & βίντεο)

Ελένη Βρεττού

Η Ελένη Βρεττού είναι η CEO της Attica Bank και η πρώτη γυναίκα CEO σε ελληνική τράπεζα. 

Πέρα από αυτά είναι η γυναίκα που έδωσε την Attica Bank.

Με πορεία 20 χρόνων στο banking, η Ελένη Βρεττού δεν φοβάται τις προκλήσεις, πατάει γερά στα πόδια της και όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν: «Δεν μπορείς να μηδενίσεις τον κίνδυνο, αλλά να τον διαχειριστείς….».

Σύμφωνα με την ίδια ο τραπεζίτης πρέπει να μετράει σωστά το ρίσκο, όμως χρειάζονται και γρήγορες αποφάσεις.

Και αυτός είναι ο λόγος που η Ελένη Βρεττού έχει την πλήρη στήριξη του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, για να κυβερνήσει την Attica Bank και να την επαναφέρει «καθαρή» στα τραπεζικά δρώμενα.

Η μεγαλύτερη μη συστημική ελληνική τράπεζα, έχει βρεθεί εδώ και χρόνια καθηλωμένη και ζημιογόνα.

Το στοίχημα που έχει μπροστά της είναι μεγάλο καθώς καλείται να επαναφέρει σε ορθή πορεία και να διασώσει την τράπεζα των μηχανικών.

Λίγα λόγια για την έμπειρη τραπεζίτισσα, Ελένη Βρεττού

Παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών (έχει ένα γιο και μία κόρη ηλικίας 9 και 7 χρονών) η Ελένη όταν επιστρέφει στο σπίτι από τη δουλειά είναι απλώς σύζυγος και μαμά.

Χαρακτηριστικό της τραπεζίτισσας -που την εμπιστεύονται οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες της χώρας- είναι ο αυθορμητισμός της, το χιούμορ της και η καυστική ατάκα της.

Τον περασμένο Δεκέμβριο του 2021 έληξε ύστερα από τρία σχεδόν χρόνια η πορεία της στην Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία η Ελένη Βρεττού ήταν επικεφαλής της εταιρικής τραπεζικής από την 1η Απριλίου 2019.

Από τον Μάιο του 2022 είχε αναλάβει τη θέση της Chief Strategy & IR Officer στην Lamda Development. Ωστόσο η αγάπη της για το banking υπερίσχυσε και αποφάσισε να αφήσει μία σίγουρη θέση για το μεγάλο στοίχημα της καριέρας της.

Πριν από την Πειραιώς είχε εργαστεί για 14 χρόνια στην στην HSBC, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έτρεχε το ελληνικό κομμάτι τα τελευταία επτά χρόνια και κέρδισε με τις αποφάσεις της τους πελάτες της πολυεθνικής τράπεζας… Και παλαιότερα είχε εργαστεί και στους τομείς του Risk και M&A στην Αμερική.

Όπως παραδέχεται η ίδια η απόφαση του πατέρα της να την στηρίξει για να σπουδάσει στο εξωτερικό της άλλαξε τη ζωή.

Η Ελένη Βρεττού κατέχει πτυχίο Bachelor of Science in Economics από το The Wharton School του University of Pennsylvania, σύμφωνα με το Radar.

Μεθοδική και διορατική, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, οι κινήσεις είναι σωστά μελετημένες και συνυπολογίζουν τον κίνδυνο. Αυτός είναι ο λόγος που την εμπιστεύονται οι μεγάλοι εταιρικοί πελάτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top