Άλλαξε η Πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών…
Αποκλ.: O Κυριάκος Κυριακόπουλος- Η «Eleven Campaign» – o «Made in Greece» οργανισμόs ενώνει τα παιδιά όλου του κόσμου μέσα από το ποδόσφαιρο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός όπως πρέπει να είναι, δηλαδή μέσο για την διάδοση υψηλών ιδεών και ιδανικών και για την συμφιλίωση και την αγάπη ανάμεσα στους λαούς, παίρνουν μορφή μέσα από τις δράσεις της Eleven Campaign. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, Eleven Campaign, ενώνει τα παιδιά όλου του κόσμου, ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό με μέσο το ποδόσφαιρο.
Λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές από έντεκα χώρες, γίνονται «μία φωνή» και «διδάσκουν» την αγάπη ανάμεσα στους λαούς , την ευγενή άμιλλα, την συμφιλίωση.
Ένα από τα βασικά στελέχη της Eleven Campaign, ο κύριος Κυριάκος Κυριακόπουλος, μιλά στο Made in Greecenews για την ιστορία , τους στόχους της και τα μελλοντικά του σχέδια. Επίσης μας «συστήνει» τους έντεκα μικρούς παίκτες και μας λέει τι κατόρθωσε μέχρι τώρα η Eleven Campaign.
Συνέντευξη στην Ειρήνη Πιτσόλη
Τι είναι η Eleven Campaign και ποιο είναι το story πίσω από τη δημιουργία της;
Το Eleven Campaign είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός (ιδρύθηκε από Έλληνες) που στόχο έχει να χρησιμοποιήσει την ενωτική δύναμη του αθλητισμού για να γιορτάσει τη διαφορετικότητα και να προωθήσει τη διαπολιτισμική συνεργασία μέσω εκπαιδευτικών και φιλανθρωπικών δράσεων.
Συνδυάζουμε δράσεις οn the field (δωρεές αγαθών, εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ) με την τεχνολογία, κυρίως οπτικοακουστική (ντοκιμαντέρ, εικονική πραγματικότητα, video με κοινωνικά μηνύματα κ.α.) για εκπαιδευτικούς σκοπούς με βάση τον αθλητισμό.
Αυτή τη στιγμή ο οργανισμός έχει δράση σε 13 χώρες σε 6 ηπείρους.
Όλα ξεκίνησαν από το φιλανθρωπικό ντοκιμαντέρ ELEVEN, σκηνοθέτης του οποίου είναι ο Μιχάλης Μονεμβασιώτης. Διαπιστώσαμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές ακραίες απόψεις παγκοσμίως στην κοινωνία μας, και θεωρήσαμε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για εγχειρήματα που στόχο έχουν να αναδείξουν την διαφορετικότητα ως κάτι θετικό και χρήσιμο στην κοινωνία μας και να χρησιμοποιήσουμε τον αθλητισμό ως μια ενωτική πλατφόρμα.
Στην πορεία είδαμε ότι υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη στον αθλητικό χώρο όσον αφορά τον εμπορικό και τεχνολογικό τομέα, αλλά δυσανάλογη ανάπτυξη σχετικά με τις κοινωνικές δράσεις και την ορθή χρησιμοποίηση της δύναμης του αθλητισμού.
Ποιοι είναι οι στόχοι σας και πως μεθοδεύετε την υλοποίηση τους;
Έτσι σκεφτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε τους δύο πιο ισχυρούς τομείς (κατά τη γνώμη μας) στην κοινωνία, τον αθλητισμό και την τεχνολογία για καλό σκοπό.
Στόχος είναι να δημιουργηθούν ενέργειες παγκοσμίως, χρησιμοποιώντας πρακτική εκπαίδευση βασισμένη σε κοινά ενδιαφέροντα (αθλητισμός, τέχνη, μουσική κλπ).
Αυτό, σε συνδυασμό με την τεχνολογία, ειδικά την ψηφιακή, μπορεί να αποδώσει εκθετικά αποτελέσματα στην κοινωνία μας.
Πόσοι μικροί ποδοσφαιριστές συμμετέχουν και από ποιες χώρες προέρχονται;
Στα προγράμματα μας έχουν συμμετάσχει χιλιάδες μικροί αθλητές, πάντα σε συνεργασία με τοπικούς φορείς ανά χώρα.
Στο φιλανθρωπικό ντοκιμαντέρ ELEVEN, έχουμε 11 παιδιά, από 11 διαφορετικές χώρες και όταν ξεκινήσαμε ήταν 11 χρονών.
Ο αριθμός «11» επιλέχθηκε όχι μόνο για τους 11 αθλητές σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά κυρίως γιατί σύμφωνα με αρκετές επιστήμες, η ηλικία των 11 χρονών είναι από τις πιο κομβικές στη ζωή ενός ανθρώπου.
Σύμφωνα με έρευνες από τα 11 μέχρι τα 14 χτίζουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του χαρακτήρα και της προσωπικότητας που θα έχουμε για το υπόλοιπο της ζωής μας.
Έτσι πιστεύουμε ότι αν εκπαιδεύσουμε τα παιδιά σε αυτή την ηλικία, χρησιμοποιώντας πλατφόρμες που τους αρέσουν (αθλητισμός & τεχνολογία), να αποδέχονται το διαφορετικό και να συνεργάζονται, ευελπιστούμε ότι όταν θα μεγαλώσουν θα γίνουν πιο χρήσιμα μέλη της κοινωνίας από ότι εμείς.
Θέλαμε να έχουμε ένα παιδί από κάθε ήπειρο, έτσι έχουμε από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Βραζιλία, την Αυστραλία, την Ρουάντα και αρκετές ακόμη, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα σύνολο με αρκετή διαφορετικότητα όσο αφορά το γένος, την κουλτούρα, την θρησκεία, τα βιώματα και την εκπαίδευση.
Ποια είναι τα μέχρι στιγμής σημαντικά επιτεύγματα που καταφέρατε;
Tη σωστή απάντηση σε αυτή την ερώτηση, ελπίζουμε να μπορούμε να την δώσουμε σε 15-20 χρόνια, έχοντας να δείξουμε διάρκεια και αποτελέσματα.
Για εμάς σημαντικό επίτευγμα είναι ότι είμαστε ένα σύνολο που απαρτίζεται από εθελοντές μόνο, όπου ο καθένας έχει τη δουλειά του και τη ζωή του και παράλληλα βρίσκουμε χρόνο για να προσπαθούμε να συνεισφέρουμε.
Επίσης αρκετά σημαντικό θεωρούμε ότι αν και μόνο σε 4 χρόνια λειτουργίας, και όντας εκτός του χώρου, έχουμε καταφέρει να συνεργαζόμαστε με οργανισμούς όπως η UEFA, το UEFA Foundation for Children, η Peace & Sport, το ΜΚΣ «Δεσμός», η Ολυμπιακή Εκεχειρία και αρκετοί ακόμη που έχουν μια αρκετά σημαντική πορεία στο χώρο.
Ο οργανισμός μας ήταν ήδη δύο φορές υποψήφιος για τα βραβεία «Ειρήνης και Αθλητισμού” στο Μονακό.
Πως σκέφτεστε να εξελίξετε τις δράσεις της ElevenCampaign στο μέλλον και ποια είναι τα σχέδια σας;
Αρχικά θα θέλαμε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το τελικό στάδιο του φιλανθρωπικού ντοκιμαντέρ “Eleven”, το οποίο θα γίνει στην Γενεύη σε συνεργασία με την UEFA και τον OHE.
Το ELEVEN ακολουθεί τις ιστορίες 11 εντεκάχρονων ποδοσφαιρόφιλων παιδιών από 11 διαφορετικές χώρες καθώς προετοιμάζονται για το μεγαλύτερο παιχνίδι της ζωής τους.
Τελικός στόχος για την ολοκλήρωση του ELEVEN είναι να συναντηθούν αυτά τα 11 παιδιά σε μία χώρα μετά από 4 χρόνια γυρισμάτων, να προπονηθούν μαζί και από 11 άγνωστοί να γίνουν μία ομάδα, μια αθλητική οικογένεια για να παίξουν έναν τελικό αγώνα μαζί με παιδιά της ηλικίας τους σε ένα γήπεδο παγκόσμιας φήμης, για ένα καλό σκοπό.
Έχουμε ολοκληρώσει τα γυρίσματα και στις 11 χώρες και τώρα είμαστε στο τελικό στάδιο, στο οποίο προσπαθούμε να καλύψουμε τα έξοδα για να φέρουμε όλα τα παιδιά και τις οικογένειες τους σε ένα τόπο, για γνωριστούν μετά από τόσα χρόνια.
Αυτός ο αγώνας θα γίνει στο Stade de Genève στις 21 Απριλίου 2018, όπου τα 11 παιδιά θα παίξουν μαζί με άλλα 11 «προσφυγόπουλα» της ηλικίας τους πριν από τον φιλανθρωπικό αγώνα «Φίλοι Ροναλντίνιο vs Φίλοι Λουίς Φίγκο», το Match for Solidarity.