skip to Main Content

Τεράστιος άθλος του Έλληνα τενίστα Θανάση Κοκκινάκη- Εκθρόνισε τον Φέντερερ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Θανάσης Κοκκινάκης έκανε την έκπληξη και νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ στο πλαίσιο του β΄ γύρου για το Miami Open. Ο 21 ετών ομογενής τενίστας από την Αυστραλία, ο οποίος είναι Νο 175 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε του Ελβετού με 3-6, 6-3, 7-6(4) και πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, την ώρα που ο Φέντερερ γνώρισε την δεύτερη ήττα του μέσα σε έξι ημέρες, καθώς είχε προηγηθεί αυτή από τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο στον τελικό του Indian Wells.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο 36χρονος Φέντερερ θα «πέσει» από το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και στην κορυφή θα «σκαρφαλώσει» ο Ράφα Ναδάλ, μολονότι ο Ισπανός δεν αγωνίζεται στο τουρνουά του Μαϊάμι.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μετά την ήττα του από τον Κοκκινάκη, ο Φέντερερ δήλωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στα προσεχή χωμάτινα τουρνουά της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Ρολάν Γκαρός. «Αποφάσισα να μην παίξω» τόνισε χαρακτηριστικά για την απόφασή του ο πολύπειρος Ελβετός, ο οποίος ακολουθεί το περυσινό… παράδειγμά του, όταν απείχε για δύο μήνες μετά το Όπεν του Μαϊάμι, προτού επιστρέψει στη συνέχεια και κατακτήσει τον τίτλο στο Γουίμπλεντον.

 

Ο Θανάσης Κοκκινάκης γεννήθηκε το 1996 και είναι Αυστραλός επαγγελματίας τενίστας, με ελληνική καταγωγή. Γεννήθηκε στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας όμως ο πατέρας του Τρύφων, κατάγεται από την Καλαμάτα και η μητέρα του Βούλα, από την Τρίπολη. Ο ίδιος ξεκίνησε να παίζει τένις στα οκτώ του και το ίνδαλμα του ήταν πάντα ο Marat Safin. Ώς παίκτης στην κατηγορία juniors ο Κοκκινάκης ήταν πολύ επιτυχημένος, φτάνοντας σε δύο τελικούς Grand slam Junior στα μονά, στο 2013 Australian Open και στο 2013 US Open.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top