skip to Main Content

Made in Greece τα κοσμήματα Katerina Vassou – Απροσδόκητα υλικά μεταμορφώνονται σε μπιζού με προσωπικότητα – Αντικατοπτρίζουν την τόλμη – Μοιάζουν με γλυπτά

Katerina Vassou

Ένα σύμπαν πηγαίας δημιουργικότητας, μετουσιωμένης σε αριστοτεχνικά χειροποίητα κοσμήματα!

Αυτό είναι το σύμπαν των κοσμημάτων Katerina Vassou, που από την πρώτη τους συλλογή διακρίθηκαν για το καινοτόμο design τους, τον πλούτο σε γοητευτικές φόρμες και τη χρήση απροσδόκητων υλικών.

Ημιπολύτιμοι λίθοι, ασήμι, μέταλλο, κρύσταλλοι, κόκαλο, ξύλο, σχοινί, κοράλλια, μεταμορφώνονται μέσα από περίτεχνες διεργασίες σε κοσμήματα με χαρακτήρα, που ωστόσο με κάποιον μαγικό τρόπο ντύνονται την προσωπικότητα του ανθρώπου που τα φορά.

Ο σχεδιασμός τους αντικατοπτρίζει την τόλμη στη χρήση νέων υλικών και τη διάθεση να δοκιμάζονται καινούριες τεχνικές, τεχνοτροπίες και φόρμες. Αλλά, την ίδια στιγμή, αναδεικνύεται μια design φιλοσοφία που δε διστάζει να λαμβάνει υπόψη της το συναίσθημα που κουβαλά μέσα της η διαδικασία της δημιουργίας.

Με συλλογές που εμπλουτίζονται σταθερά, για να συμπεριλάβουν από κομμάτια με τολμηρά σχήματα μέχρι λιτά σχέδια με γλυπτική έμπνευση, τα κοσμήματα Katerina Vassou αναδεικνύονται σε statement αλλά βασικό μέρος μιας εμφάνισης, εξελίσσοντας την ίδια την έννοια του αξεσουάρ.

Η μοναδικότητα του ιδιοσυγκρασιακού και εκφραστικού τους στυλ αγαπήθηκε γρήγορα, μετά το λανσάρισμα της πρώτης συλλογής, κι έτσι σήμερα το brand Katerina Vassou έχει αποκτήσει κοινό σε περισσότερες από 30 χώρες.

The Designer

Η ενστικτώδης της αγάπη για το κόσμημα και τον σχεδιασμό του και η πίστη ότι κάθε κομμάτι προορίζεται να ολοκληρώσει την εμφάνιση μιας γυναίκας και όχι απλά να της προσθέσει κάτι επιπλέον, έδωσαν στην Κατερίνα Βάσσου το κίνητρο να ασχοληθεί με το design των δικών της δημιουργιών και το λανσάρισμα του ομώνυμου brand.

Σχεδιάζει και δημιουργεί η ίδια τα κοσμήματά της, ορμώμενη από μια ανεξάντλητη έμπνευση που βρίσκει στα υλικά της, αλλά και στις ίδιες τις γυναίκες που οραματίζεται ότι φορούν τα κομμάτια της. Οι ιδιαίτερες φόρμες, οι μοναδικές υφές και οι τεχνοτροπίες των δημιουργιών της, μαρτυρούν τη σχεδιαστική της φιλοσοφία, που συνδυάζει τη βιωματική προσέγγιση, όπου η επαφή με το υλικό και τη δυναμική του παίζει κυρίαρχο ρόλο, με το συναίσθημα, που δίνει χαρακτήρα στο σχέδιό της· χωρίς ποτέ να ξεχνά ότι τα κοσμήματά της προορίζονται να φορεθούν, να ενσωματωθούν σε πραγματικά looks, να αποκτήσουν μια νέα ζωή χάρη σε αυτόν που θα τα επιλέξει.

Και ενώ το συναίσθημα και η διάθεση διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργική διαδικασία, η ίδια δε σταματά να εξελίσσεται ως designer, δοκιμάζοντας νέες τεχνικές, τολμώντας να χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα υλικά, ερευνώντας πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει νέες τεχνολογίες, πειραματιζόμενη με τις φόρμες και την επεξεργασία των μετάλλων.

Σε ένα εργαστήριο που σφύζει από δημιουργικότητα, όπου η Κατερίνα με τους συνεργάτες της φέρνουν στη ζωή τα σχέδιά της. Τα κοσμήματα Katerina Vassou είναι χειροποίητα, κι έτσι ο χώρος είναι φορτισμένος με απτή αριστοτεχνία. Από την επεξεργασία των μετάλλων μέχρι τις επιχρυσώσεις και τις επαργυρώσεις, από τις χυτεύσεις μέχρι τα διαμανταρίσματα και από το σμίλεμα των λίθων μέχρι τα τελικά καστόνια που θα τους φιλοξενήσουν, τα πάντα γίνονται εδώ.

Τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία ενός νέου κοσμήματος γίνονται με τα σκίτσα της Κατερίνας, που αποτυπώνει τη βασική μορφή, το περίγραμμα της έμπνευσής της, το πώς φαντάζεται ότι θα δείχνει το νέο κομμάτι πάνω στο σώμα. Έπειτα, μπαίνουν στο παιχνίδι τα υλικά, επιλέγονται τα μέταλλα, προστίθενται οι λεπτομέρειες, οι κρύσταλλοι, οι πέτρες, τα χρώματα, που θα δώσουν τον τόνο στο τελικό αποτέλεσμα.

Ανακαλύψτε όλα τα περίτεχνα σχέδια από τη νέα συλλογή εδώ: katerinavassou.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top