skip to Main Content

Made in Greece στη Vogue! Η Δήμητρα Πέτσα παρουσιάζει τη συλλογή της με έμπνευση το Μινώταυρο, την Αριάδνη και το μίτο της (βίντεο)

Δήμητρα Πέτσα

Όταν η Κρητική πριγκίπισσα Αριάδνη σχεδίασε να σκοτώσει τον Μινώταυρο που κατοικεί στο λαβύρινθο με τον εραστή της Θησέα, του χάρισε μια μπάλα κλωστής, ώστε να μπορέσει να οδηγήσει τον εαυτό του από τον λαβύρινθο μετά την ολοκλήρωση της δολοφονικής πράξης.

Αυτό έκανε την Δήμητρα Πέτσα που εδρεύει στην Αθήνα – της οποίας οι συλλογές εξερευνούν τη μεταμόρφωση της Περσεφόνης σε βασίλισσα του κάτω κόσμου και την επιστροφή του Οδυσσέα – να σκέφτεται το σύμβολο του κερατοφόρου Μινώταυρου, μισού ανθρώπου, μισού ταύρου, ως αντανάκλαση της σκιάς και του φωτός που υπάρχει μέσα στις γυναίκες.

Αν το σώμα μας είναι ένας πολύπλοκος λαβύρινθος, τότε για την Πέτσα, το νήμα που θα μας οδηγήσει στο σκοτάδι για την άνοιξη του 2025 είναι η γυναικεία αυτο-ευχαρίστηση. “Είναι μια έννοια που πάντα θεωρούνταν ως πολύ χαμηλόφρυδο, αλλά οι άνθρωποι δεν δίνουν αξία στη θεϊκή δύναμη που έχει”, είπε” έγραψε η Laura Hawkins στην κριτική της για το σόου για το @VogueMagazine, της οποίας τη νέα εφαρμογή πρέπει να κατεβάσετε τώρα! Εδώ είναι η μπροστινή σειρά ματιά στη συλλογή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vogue France (@voguefrance)

Ποια είναι η Δήμητρα Πέτσα

Μεγαλώνοντας στην Αθήνα με μια γιαγιά που είχε σχολή κοπτικής – ραπτικής, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Δήμητρα Πέτσα, ιδρύτρια της ομώνυμης ετικέτας Di Petsa, κατέληξε να γίνει σχεδιάστρια.

Η 28χρονη Πέτσα δεν έχει ασχοληθεί  ακαδημαϊκά μόνο με το σχεδιασμό ενδυμάτων, αλλά και με τις παραστατικές τέχνες.

Η ίδια αποκαλεί τους ανθρώπους που φορούν τα ρούχα της “wearers/ performers” και οι παρουσιάσεις των συλλογών συνδυάζονται με performances.

“Τα πάντα, από την ιδέα και τις διαδικασίες που ακολουθεί η Δήμητρα μέχρι το τελικό show υπακούν σε μία παραστατική και διερευνητική φύση” γράφει για τη σχεδιάστρια το Dazed, που τη συμπεριέλαβε στη λίστα του με τις 100 πιο επιδραστικές προσωπικότητες της νεανικής κουλτούρας για το 2020. Και συμπληρώνει το άρθρο: “αυτή [ τη φύση] που εμπεριέχει ότι σημαίνει να είσαι μια φυσική, υγρή και δυναμική γυναίκα”.

Πολλές διασημότητες “fan” του Wet Look της Δήμητρας Πέτσα

Εκτός από την Μπέλλα Χαντίντ, πολλές διάσημες κυρίες είναι φαν του Wet Look της Δήμητρας Πέτσα.

Ανάμεσα τους η Gigi Hadid,  η Nicki Minaj, η Kali Uchis, η Tei Shi, η Rina Sawayama, η Jesse Jo Stark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top