skip to Main Content

Μade in Greece τα καλλυντικά Korres – Γιορτάζουν τα 20 χρόνια τους – Ο Γιώργος Κορρές όμως τα ξεκίνησε μόλις… 8!

“Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, φοιτητής της Φαρμακευτικής ακόμα, ξεκίνησα να εργάζομαι στο παλαιότερο Φαρμακείο Ομοιοπαθητικής στην Αθήνα, όπου άρχισα να πειραματίζομαι με τα φυσικά φαρμακευτικά συστατικά, αναπτύσσοντας σκευάσματα από βότανα, φάρμακα φυσικής προέλευσης και στη συνέχεια καλλυντικά προϊόντα.”

“Εκεί άρχισα να καταλαβαίνω τη δύναμη της φύσης κι έτσι ξεκίνησα αυτή την προσπάθεια, θέλοντας να κάνω πράγματα για να τα οποία θα αισθάνομαι περήφανος. Η φιλοσοφία παραμένει ίδια έως σήμερα: χρήση βοτάνων και φυσικών/βιολογικών συστατικών υψηλής ποιότητας, φόρμουλες φιλικές προς το δέρμα και το περιβάλλον με κλινικά ελεγμένη αποτελεσματικότητα, προσιτή τιμή, προσφέροντας τη δυνατότητα καθημερινής χρήσης και με χαρακτηριστική αισθητική που εμπνέει και μας κάνει χαρούμενους”.

…Ετσι διηγείται ο Γιώργος Κορρές το ξεκίνημα του & την απαρχή ενος παγκόσμιου Made In Greece success story.


Ολα ξεκίνησαν απο το φαρμακείο Τζιβανίδη , μετέπειτα Κορρέ με ομοιοπαθητικά.

Το φαρμακείο Τζιβανίδη, που άνοιξε γύρω στα μέσα της δεκαετίας του ’60 πίσω από το Καλλιμάρμαρο, ήταν το πρώτο ομοιοπαθητικό φαρμακείο στην Ελλάδα .

Ο Γιώργος Κορρές προστέθηκε στην ομάδα Τζιβανίδη το 1989 ενώ σπούδαζε στη Φαρμακευτική Αθηνών.

Παρόλο που ξεκίνησε αντιμετωπίζοντας την ομοιοπαθητική με σκεπτικισμό κατέληξε ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ενθουσιασμένος από την αποτελεσματικότητα των φυσικών συστατικών.  Με οδηγό το πάθος του και τη βαθιά του γνώση των βοτάνων, ο Γιώργος δε σταμάτησε να οραματίζεται την ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης σειράς φυσικής περιποίησης προσώπου, την οποία κατάφερε να βάλει μπροστά όταν ανέλαβε τα ηνία του ιστορικού φαρμακείου, το 1992.

Το πρώτο του βήμα ήταν να δημιουργήσει ένα υποδειγματικό εργαστήριο ομοιοπαθητικής βασισμένο στα πρότυπα των αντίστοιχων στο εξωτερικό.

Υποβοηθούμενος από την κληρονομιά του φαρμακείου, τη δική του γνώση και κατανόηση πάνω από 3.000 θεραπειών με βότανα και τη δίψα του για την εξεύρεση εναλλακτικών μέσα από τη φύση, άρχισε να κατασκευάζει τις πρώτες φόρμουλες, τις οποίες πρώτα δοκίμαζε στους φίλους του.

Η κρέμα 24ωρης ενυδάτωσης Άγριο Τριαντάφυλλο ήταν το πρώτο προϊόν περιποίησης προσώπου της ΚΟΡΡΕΣ και ταυτόχρονα παγκόσμια πατέντα.

Το ιστορικό φαρμακείο παραμένει ακόμα και τώρα το μεγαλύτερο φαρμακείο του είδους του στην Αθήνα με πιστή και αφοσιωμένη πελατεία ενώ ταυτόχρονα εκτελεί και χρέη ‘σχολής’ για όλα τα νέα μέλη της ομάδας ΚΟΡΡΕΣ.

Tο 1973…

Πίσω από τον πάγκο του Φαρμακείου της μητέρας του, ξεκινάει το παιχνίδι με τα συστατικά και τα προϊόντα. Σε ηλικία οκτώ ετών ο Γιώργος Κορρές πηγαίνει στις διημερεύσεις του Σαββάτου, τακτοποιεί τα ράφια, βοηθάει στην ετήσια απογραφή. Ένα απόγευμα ανακοινώνει ότι όταν μεγαλώσει θα φτιάχνει κρέμες. Η μητέρα του και οι πωλητές ελβετικής μάρκας καλλυντικών που βρίσκονται στο φαρμακείο, χαμογελούν.

Κράτησε τον λόγο του ο μικρός Γιώργος ….

1996: Γεννιέται η ΚΟΡΡΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. Η φιλοσοφία απλή. Χρήση βοτάνων και φυσικών/βιολογικών συστατικών υψηλής ποιότητας, φόρμουλες φιλικές προς το δέρμα και το περιβάλλον με κλινικά ελεγμένη αποτελεσματικότητα, προσιτή τιμή.

Πρώτο προϊόν ένα αρωματικό σιρόπι για το λαιμό με μέλι και γλυκάνισο, εμπνευσμένο από το θερμαντικό ρακόμελο που έφτιαχνε ο παππούς Γιώργος Κορρές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νάξο.

2002: Η ΚΟΡΡΕΣ ανοίγει τα φτερά της στον κόσμο

Ανοίγει το πρώτο κατάστημα ΚΟΡΡΕΣ στο εξωτερικό, στο κέντρο του Chelsea στο Λονδίνο. Οι Άγγλοι μαθαίνουν να πίνουν ρακόμελο και γεύονται παραδοσιακές μαραθόπιτες φτιαγμένες από τα χέρια της μαμάς Κορρέ. Τα εγκαίνια διακόπτονται στιγμιαία, όταν η ρακή που ζεσταίνεται στο πίσω μέρος του καταστήματος παίρνει φωτιά. Οι καλεσμένοι νομίζουν ότι πρόκειται για happening και χειροκροτούν.

2011: Παγκόσμια αναγνώριση

Καλύτερο προϊόν του κόσμου για το 2011 η κρέμα νύχτας Κερσετίνη & Βελανιδιά, σύμφωνα με το αμερικανικό ELLE, ενώ το Marie Claire της ίδιας χώρας, ανακηρύσσει την κρέμα ημέρας ως ένα από τα ‘25 προϊόντα-θαύματα που θα αλλάξουν τη ζωή σας’.

Ποιοί είναι λοιπόν ο Γιώργος & η Λένα Κορρέ;

Γιώργος Κορρές

Ο Γιώργος Κορρές, απόφοιτος της Πρότυπης Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης, σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. To 1989 ξεκίνησε να εργάζεται στο παλαιότερο ομοιοπαθητικό φαρμακείο της Ελλάδας, το οποίο ανέλαβε πλήρως το 1992.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, δημιούργησε ένα εργαστήριο παραγωγής ομοιοπαθητικών σκευασμάτων στα πρότυπα των πιο σύγχρονων της Ευρώπης.

Το 1996, με εφόδια την εμπειρία που είχε αποκτήσει και την πίστη του σε προϊόντα που βασίζονται σε φυσικές πρώτες ύλες, ίδρυσε την ‘ΚΟΡΡΕΣ Φυσικά Προϊόντα’, με στόχο τη δημιουργία προϊόντων με βότανα, που είναι ασφαλή, αποτελεσματικά, άρτια αισθητικά και ταυτόχρονα σε προσιτή τιμή. Ο Γιώργος Κορρές συμμετέχει στην Έρευνα και Ανάπτυξη σε συνεργασία με το Εθνικό ίδρυμα Ερευνών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλα παγκόσμια κέντρα ερευνών.

Η συνεχής του προσπάθεια είναι να χρησιμοποιεί αξιόπιστα, κλινικά αποδεδειγμένα ενδημικά ελληνικά βότανα γι’ αυτό το λόγο αναπτύσσονται συνεργασίες με τοπικούς βιοκαλλιεργητές και κοινωνικούς φορείς, τους οποίους η ΚΟΡΡΕΣ στηρίζει και εκπαιδεύει σε όλα τα στάδια της βιολογικής καλλιέργειας και συλλογής.

Λένα Κορρέ

Η Λένα Φιλίππου Κορρέ, πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός, υπήρξε το πρώτο άτομο που προσελήφθη στην εταιρεία ΚΟΡΡΕΣ ΤΟ 1996, πρωταγωνιστώντας στη ‘διαμόρφωση’ και ‘καθιέρωση’ του brand που μόλις είχε ‘γεννηθεί’ στο πρώτο ομοιοπαθητικό φαρμακείο της Αθήνας.

Έχοντας αναλάβει σημαντικές θέσεις σε στρατηγικούς τομείς – Πωλήσεις, Marketing, Επικοινωνία, Εξαγωγές και Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων.

Τώρα ηγείται του τμήματος Ανάπτυξης Προϊόντων, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Brand Development Director για την ΚΟΡΡΕΣ. Συνεργαζόμενη στενά με την ομάδα του τμήματος R&D, η Λένα συμμετέχει ενεργά σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης ενός προϊόντος. Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ως σήμερα ήταν η ανάπτυξη της σειράς ΚΟΡΡΕΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ με βρώσιμο γιαούρτι.

Η δημιουργία μιας σταθερής καλλυντικής φόρμουλας που μπορεί να διατηρήσει όλες τις ωφέλιμες ιδιότητες του ‘ζωντανού’ γιαουρτιού, παραμένει ένα εργαστηριακό επίτευγμα και μια παγκόσμια καινοτομία για τη βιομηχανία των καλλυντικών.

Η εταιρεία σήμερα μετράει 30 καταστήματα σε όλο τον κόσμο ‒στην Αθήνα, το Παρίσι, τη Μαδρίτη, την Πράγα, τη Βαρκελώνη κ.α. Προϊόντα ΚΟΡΡΕΣ υπάρχουν επίσης σε πολυκαταστήματα στο Τόκιο, το Λος Άντζελες, το Βερολίνο, το Σίδνεϊ, το Νέο Δελχί, τη Σιγκαπούρη, το Τόκιο και σε πάνω από 6.000 φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα.

Το άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 23 Δεκέμβριος 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top