skip to Main Content

Ιδού η λίστα με τα 100 καλύτερα παγωτά του κόσμου – Ποιο ελληνικό συμπεριέλαβε το Taste Atlas; Ιστορικός Κερκυραίος …

παγωτά
instagram @papagiorgis_patisserie
instagram @papagiorgis_patisserie

Ο γαστρονομικός οδηγός TasteAtlas παρουσίασε πρόσφατα έναν κατάλογο με τα 100 καλύτερα παγωτά του κόσμου και τις πιο εμβληματικές μαγαζιά που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στην παγκόσμια σκηνή των παγωμένων γλυκών.

Η λίστα, περιλαμβάνει καταστήματα που έχουν τελειοποιήσει την τέχνη τους μερικές φορές ακόμη και πάνω από έναν αιώνα, σερβίροντας πατροπαράδοτες γεύσεις όπως σοκολάτα και φιστίκι, ή ευρηματικούς συνδυασμούς όπως ρικότα και αχλάδι, σουσάμι και ρύζι.

Ανάμεσά τους, φιγουράρει κι ένα ελληνικό. Ο λόγος για το ιστορικό ζαχαροπλαστείο Παπαγιώργης στην Κέρκυρα, το οποίο ιδρύθηκε το 1924 και φημίζεται για το λαχταριστό του παγωτό με γεύση μαύρη σοκολάτα.

Σύμφωνα με το Taste Atllas: 

Όπως αναφέρει και ο TasteAtlas, «Ο Παπαγιώργης είναι ένας αιωνόβιος θεσμός της πόλης της Κέρκυρας, ιδιαίτερα δημοφιλής για τα νόστιμα παγωτά, γλυκά και άλλα επιδόρπια. Με την γκάμα των πάνω από 60 γεύσεων, αυτή που ξεχωρίζει είναι σίγουρα η μαύρη σοκολάτα, φτιαγμένη με πλούσια, τοπικά προμηθευόμενα υλικά, προσφέροντας μια βαθιά ικανοποιητική εμπειρία για τους λάτρεις της σοκολάτας».

Να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που το ζαχαροπλαστείο φιγουράρει σε αυτή τη λίστα!

Διαβάστε ακόμη: Taste Atlas: Αυτά είναι τα 3 ελληνικά πιάτα στην λίστα με τα 100 καλύτερα μαγειρευτά φαγητά του κόσμου – Το παστίτσιο στην κορυφή!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top