skip to Main Content

Made in Greece τα κεριά Waks: Η Εύη & ο αδελφός της Γιάννης Λαιμός γέμισαν τα σπίτια μας γιασεμί & κανέλα

Πριν από 11 χρόνια, το 2005, δύο αδέλφια, η Εύη και ο Γιάννης Λαιμός, αποφάσισαν να ξεκινήσουν με πολύ όρεξη και νέες ιδέες το δικό τους φωτεινό επιχειρηματικό ταξίδι.

Και μάλιστα πολύ “φωτεινό”. Όπως η λάμψη από τα υπέροχα αρωματικά κεριά που παράγει η εταιρεία τους, η Waks Candles.

Από εκείνη την εποχή έως σήμερα, η Waks συνεχίζει σταθερά να προσφέρει σε όλους μας ποιοτικά προϊόντα, που μεταμορφώνουν αισθητικά τους χώρους μας και απογειώνουν τις αισθήσεις μας με τα υπέροχα αρώματά τους. Τόσο τα κλασικά, όπως το γιασεμί ή η κανέλα, όσο και τα πρωτότυπα και μοναδικά, όπως η σοκολάτα!

Τα προϊόντα της Waks Candles έχουν καταφέρει να κερδίσουν την αγορά της Ελλάδας και να αποσπάσουν σημαντικούς επαίνους για την ποιότητά τους. Και ήδη μεταφέρουν με περηφάνια την ετικέτα “Made in Greece” και στο εξωτερικό, σε Αγγλία, Αμερική, Κίνα, Γαλλία, Ελβετία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία και φυσικά την Κύπρο!

Η Εύη Λαιμού μιλά στο eirinika.gr και την Ειρήνη Νικολοπούλου για την υπέροχη ιστορία πίσω από τα Waks Candles.

Ειρήνη Νικολοπούλου: Πώς ξεκίνησε η ιδέα για την δημιουργία των Waks Candles;

Εύη Λαιμού: Δημιουργήσαμε την εταιρία Waks με τον αδελφό μου, Γιάννη Λαιμό γιατί θέλαμε να καλύψουμε το κενό που υπήρχε στην ελληνική αγορά για αρωματικά κεριά υψηλής ποιότητας και καλής τιμής. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μία μεγάλη γκάμα αρωματικών κεριών, με σύγχρονη, απλή αισθητική και παράλληλα να είναι προσιτά έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούνται καθημερινά.

EN: Υπήρχε κάτι που αποτέλεσε την έμπνευσή σας και ποια ήταν τα πρώτα βήματά σας;

ΕΛ: Η ιδέα της δημιουργίας του brand ήταν του αδελφού μου και από την στιγμή που λάβαμε την απόφαση να δημιουργήσουμε μαζί τα Waks, κάναμε μία επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό, αγοράσαμε τις καλύτερες πρώτες ύλες και επιλέξαμε προσεκτικά τους συνεργάτες μας και τους προμηθευτές μας. Επίσης, συνεργαστήκαμε με νέους καταξιωμένους σχεδιαστές για την συσκευασία μας. Η έμπνευση της συσκευασίας των Waks ήταν μία κάρτα που μου θύμιζε ταπετσαρία από ένα παλαιό χαρτοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας.

ΕΝ: Ποιες δυσκολίες βρήκατε στο δρόμο και πώς καταφέρατε να τις ξεπεράσετε;

ΕΛ: Πιστεύω πως δεν υπάρχουν εύκολα βήματα απλά πάρα πολύ δουλειά για να επιτύχεις ο,τιδήποτε. Ίσως τώρα που το ξανασκέφτομαι το μόνο θετικό βήμα που ήρθε αυθόρμητα να ήταν η θετική ανταπόκριση του κόσμου.

ΕΝ: Πώς σκοπεύετε να προχωρήσετε και να εξελίξετε όσα πετύχατε μέχρι τώρα;

ΕΛ: Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στα προϊόντα μας, εξελίσσοντας τα συνεχώς και να κάνουμε σταθερά βήματα στο εξωτερικό, λαμβάνοντας μέρος σε εκθέσεις.

ΕΝ: Πόσο πολύ νιώθετε πως αντιπροσωπεύουν την ετικέτα “Made in Greece” τα Waks;

ΕΛ: Η παραγωγή των κεριών μας γίνεται εξολοκλήρου στην Αθήνα. Οι συνεργάτες μας είναι όλοι Έλληνες, από τους προμηθευτές των κουτιών, των ποτηριών έως τους εισαγωγείς των αρωμάτων και των πρώτων υλών. Ο σχεδιασμός των συσκευασιών έχει γίνει από τα Ελληνικά γραφεία K2, Playgroynd design – Μαρί Σωτήραλη και Design Shop.

ΕΝ: Πού ονειρεύεστε να φτάσουν στο μέλλον τα Waks; Ποιους στόχους έχετε;

ΕΛ: Θα ήθελα πολύ να μεγαλώσει το δίκτυο των πωλήσεών μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να βελτιώνουμε συνεχώς τα κεριά μας σε όλα τα επίπεδα.

Επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα των Waks Candles: www.wakscandles.com

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

 

Το άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 9 Ιουνίου 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top