skip to Main Content

Vintage Pic: Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου, Τζένη Καρέζη χορεύει σέικ στα 60s – To floral φόρεμα & η αξεπέραστη ομορφιά της

Τζένη Καρέζη
instagram/elenasdiary_blog
instagram/elenasdiary_blog

Η μέρα ξεκινά με μια συγκλονιστική vintage φωτογραφία που θα μας ανεβάσει την διάθεση.

Φυσικά την μοιράστηκε η Έλενα Μακρή μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, elenasdiary_blog.

Στην φωτογραφία αυτή φαίνεται η ομορφότερη Ελληνίδα, η Τζένη Καρέζη να χορεύει σέικ σε βραδινή έξοδο στα χρόνια του γάμου της με τον Ζάχο Χατζηφωτίου την δεκαετία του 60.

Την περίοδο εκείνη η ηθοποιός είχε ιδιαίτερα «κοσμική» παρουσία στην νυχτερινή Αθήνα.

«Η Τζένη ήταν το πρώτο κορίτσι που κάπνισε, που έμαθε να οδηγεί» έλεγε η Αλίκη Βουγιουκλάκη για την αγαπημένη της φίλη.

Η Έλενα Μακρή μας γράφει: «Η ζωή της Τζένης Καρέζη θα άλλαζε έπειτα από τη συνάντηση της με τον Κώστα Καζάκο. Χρόνια αργότερα θα έλεγε: «Δεν έχει κανένα νόημα να κάνεις παρέα με ανθρώπους από τους οποίους δεν έχεις τίποτα να πάρεις. Εγώ χρειάζομαι ανθρώπους που να μου αρέσει να τους ακούω να συζητάνε. Να συζητάνε με πάθος για ποίηση, για πολιτική, για λογοτεχνία, για κινηματογράφο, για θέατρο. Και να γεμίζει το σπίτι φωνές, γνώση, πάθος και απόψεις. Ανθρώπους ξύπνιους και καλλιεργημένους, που ξέρω ότι μου λένε την αλήθεια, ακριβώς γιατί δεν έχουνε κανένα λόγο να μου πούνε ψέματα. Και εγώ την αλήθεια τη λατρεύω. Όποιος απομακρύνεται από την αλήθεια οδεύει προς το θάνατο. Τον όποιο θάνατο. Γιατί υπάρχουνε πολλοί».

Οι δυο γάμοι της σταρ του ελληνικού κινηματογράφου 

Ο πρώτος γάμος της Τζένης Καρέζη ήταν με τον εφοπλιστή και δημοσιογράφο Ζάχο Χατζηφωτίου (1962-1964). Ο γάμος τους έγινε στις 7 Μαΐου 1962 στην Κρύπτη Αγίας Φιλοθέης με κουμπάρα την Μάγια Καλλιγά, ενώ το γαμήλιο πάρτι δόθηκε στο ξενοδοχείο Auberge στη Βαρυμπόμπη. 

Η Καρέζη φορούσε νυφικό δημιουργίας του Έλληνα σχεδιαστή Ντίμη Κρίτσα, με τον οποίο διατηρούσε φιλική και επαγγελματική σχέση.

Ο γάμος τους δεν είχε διάρκεια, καθώς όπως υποστήριξε ο Χατζηφωτίου είχαν μεγάλη διαφορά στον τρόπο ζωής τους. Από τη μία τα συχνά επαγγελματικά ταξίδια του Χατζηφωτίου και από την άλλη οι επαγγελματικές υποχρεώσεις της Καρέζη δημιούργησαν απόσταση στο ζευγάρι, που οδήγησε στο διαζύγιο.

Το 1966 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Κοντσέρτο για πολυβόλα» του Ντίνου Δημόπουλου, παραγωγής Φίνος Φιλμ γνώρισε και ερωτεύτηκε τον συμπρωταγωνιστή της Κώστα Καζάκο. 

Η σχέση επισημοποιήθηκε στις 5 Αυγούστου 1968, με το γάμο τους να τελείται παρουσία λίγων και αγαπημένων ανθρώπων τους. Η ζωή της άλλαξε και άνοιγε μπροστά της ένα νέο κεφάλαιο, που την έκανε να νιώθει σύμφωνα και με δικές της δηλώσεις ολοκληρωμένη. Τον επόμενο χρόνο (25 Απριλίου 1969) η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος απέκτησαν ένα γιο, τον Κωνσταντίνο Καζάκο, που μετέπειτα ακολούθησε επίσης την υποκριτική. Η Καρέζη και ο Καζάκος παρέμειναν μαζί ως τον πρόωρο θάνατο της το 1992.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top