skip to Main Content

Vintage κλικ: Ευαγγελία Σαμιωτάκη & Σπύρος Καλογήρου – Εκείνη 18, εκείνος 30 – Δήλωναν “αιώνια ερωτευμένοι” – Μαζί μέχρι το τέλος

Ευαγγελία Σαμιωτάκη & Σπύρος Καλογήρου
instagram @vintagegreece
instagram @vintagegreece

Καλημέρα με μία vintage φωτογραφία που μας πηγαίνει σε άλλη εποχή!

Στο παρακάτω ασπρόμαυρο κλικ πρωταγωνιστούν η Ευαγγελία Σαμιωτάκη και ο Σπύρος Καλογήρου.

Ζευγάρι που έζησε έναν δυνατό έρωτα, που δεν τελείωσε ποτέ!

Αυτή η αφοσίωση, ο θαυμασμός και η αγάπη, που είχαν ο ένας στον άλλον ήταν υποδειγματική.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VintageGreece (@vintagegreece)

Αναλυτικά στη λεζάντα του ενσταντανέ σημειώνεται:

«Ζήσαμε 50 ευτυχισμένα χρόνια μαζί. Μου υποσχέθηκε πως θα με κάνει να νιώθω Βασίλισσα και το έκανε… Εγώ τον ερωτεύτηκα από την πρώτη ματιά, αυτός άργησε να ανταποκριθεί γιατί φοβόταν τη διαφορά της ηλικίας που είχαμε, εγώ ήμουν 18 κι εκείνος 30. 

Τρεις μήνες έκλαιγα που δεν ανταποκρινόταν. Ξέρεις ήμουν μοναχοπαίδι και πολύ κακομαθημένη και δεν είχα συνηθίσει να χάνω, να μη γίνεται το δικό μου. Τελικά ενέδωσε και μου έγραφε συνέχεια ποιήματα».

«Ήταν του Μάη δειλινό σαν πέρασε βουβή, Καμαρωτή, πανέμορφη ψηλή σαν μια τουλίπα, Κι ενώ η φύσις έπαιρνε το χρώμα το μαβί, Μ’ αρέσεις της εφώναξα, πρόλαβα και της είπα. Εκείνη κοντοστάθηκε, έγειρε το κεφάλι, το χέρι της μου πρότεινε, για να βρεθώ σιμά της και μια χορδή ερωτική, άρχισε ευθύς να πάλει, σα μου΄ δωσε και φίλησα τα ροδοπέταλά της.

Ήταν εκείνη που έψαχναν να βρουν τα δυο μου μάτια, εκείνη που την έβλεπα μόνο στο όνειρό μου, εκείνη που αν μου τάξουνε ολόχρυσα παλάτια, θα μένει πάντα και θα ζει βαθιά μες στην καρδιά μου!»…

Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη υπήρξε σύζυγος του αξέχαστου «κακού» του ελληνικού κινηματογράφου Σπύρου Καλογήρου.

Γεννήθηκε το 1934 και ήταν απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου.

Στα 18 της παντρεύτηκε τον ηθοποιό Σπύρο Καλογήρου με τον οποίο απέκτησαν ένα γιο, τον Κωνσταντίνο. Το ζευγάρι έμεινε μαζί για περισσότερα από 50 χρόνια.

Σε συνεντεύξεις τους και οι δυο ηθοποιοί δήλωναν αιώνια ερωτευμένοι.

Το αξέχαστο ζευγάρι έχει αφήσει πίσω του τεράστια καλλιτεχνική κληρονομιά, με πρωταγωνιστικούς ρόλους στον ελληνικό κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση.

Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη ηταν απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου και είχε παίξει σε πολλές ελληνικές ταινίες και σε θεατρικές παραστάσεις, συχνά με τον σύζυγό της με τον οποίον συνεργάστηκαν κυρίως μετά τη δεκαετία του 1980, όταν έκαναν τον δικό τους θίασο, ανεβάζοντας παραστάσεις και πραγματοποιώντας περιοδείες.

Μερικές από τις ταινίες που έπαιξε ήταν «Η νεράιδα και το παλικάρι» (1969), «Η παριζιάνα, (1969), «Δικτάτωρ Καλεί Θανάση» (1973), «Γυναικοκρατία» (1973), «Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ» (1973), «Καθένας με την τρέλα του…» (1980) κ.ά.

Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη έφυγε από τη ζωή το 2017, ενώ ο Σπύρος Καλογήρου το 2009.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top