skip to Main Content

Vintage Flashback: Όταν η Ελίζαμπεθ Τέιλορ επισκέφθηκε την Ελλάδα – Μαζί με τον no.3 σύζυγο της, Μάικ Τοντ

instagram @elenasdiary_blog
instagram @elenasdiary_blog

Καλημέρα με ένα τέλειο vintage στιγμιότυπο που εντοπίσαμε στον ενημερωμένο λογαριασμό της Έλενας Μακρή στο instagram.

Στο παρακάτω ασπρόμαυρο κλικ πρωταγωνιστεί η αείμνηστη, Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Η ηθοποιός είχε επισκεφθεί την Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 1957 συνοδεύοντας τον τρίτο της σύζυγο, Μάικ Τοντ.

Αναλυτικά στη λεζάντα της ανάρτησης σημειώνεται:

Liz in Greece: Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ έφτασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 1957 συνοδεύοντας τον τρίτο της σύζυγο, Μάικ Τοντ.

Το ταξίδι είχε γίνει στα πλαίσια της περιοδείας του ζεύγους για την προώθηση της ταινίας «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», που ήταν παραγωγή του Μάικ Τοντ, δημιουργού του συστήματος προβολής Todd-AO.

Ο τρίτος σύζυγος της σταρ βρήκε τραγικό θάνατο τον Μάρτιο του 1958 σε δυστύχημα με το ιδιωτικό του αεροπλάνο, που είχε το όνομα Lucky Liz.

Η Τέιλορ συντετριμμένη από το χαμό του Τοντ, βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά του τραγουδιστή Έντι Φίσερ, καλού φίλου του Μάικ Τοντ και συζύγου της δικής της φίλης, ηθοποιού Ντέμπι Ρέινολντς, προκαλώντας σκάνδαλο μεγατόνων… 

Οι γάμοι της superstar, Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Γνωστό είναι επίσης το γεγονός ότι παντρεύτηκε 8 φορές, εκ των οποίων τις δύο με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον και με τους Νίκι Χίλτον, Μίκαελ Ουάλντινγκ, Μάικ Τοντ, Έντι Φίσερ, Τζον Ουώρνερ, Λάρρυ Φορτένσκι.

Ο πρώτος της γάμος ήταν με τον Conrad Hilton στις 6 Μαϊου του 1950 και η σταρ φόρεσε ένα ολόλευκο μακρυ νυφικό με πέπλο. Σχεδόν το μόνο κλασικό νυφικό που θα φορέσει στην ζωή της.

Η Elizabeth Taylor ήταν τότε 18 χρονών, ενώ το νυφικό της δημιούργησε η σχεδιάστρια Helen Rose, που έφτιαξε επίσης και το νυφικό της Grace Kelly.

Ο δεύτερος γάμος της έγινε το 1952 όταν εκείνη ήταν 20 χρονών. Παντρεύτηκε τον Michael Wilding και επέλεξε ένα πιο απλό σύνολο σε Α γραμμή.

Τα μαλλιά της κοσμούσαν λευκά λουλούδια ενώ κρατούσε μια λευκή επίσης ανθοδέσμη.

Ο τρίτος της γάμος ήταν το 1957 με τον Mike Todd. Έγινε στο Μεξικό σε μια μικρή τελετή με την ίδια να επιλέγει να φορέσει ένα λευκό λινό φόρεμα με κουκούλα.

Το 1959 η Elizabeth Taylor ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με τον Eddie Fisher, που ήταν μάλιστα φίλος με τον τρίτο σύζυγό της, σύμφωνα και με την Vogue.

Αυτή τη φορά το νυφικό της ήταν ένα πράσινο φόρεμα επίσης με κουκούλα.

Το 1964 έκανε τον πέμπτο της γάμο με τον Richard Burton. Το ζευγάρι θα παντρευόταν ξανά το 1975.

Στον πρώτο της γάμο με τον Richard Burton η σταρ επέλεξε ένα κίτρινο φόρεμα, με ασορτί παλτό, ενώ κόσμησε το κεφάλι της με ένα στεφάνι από λουλούδια.

Όταν θα κάνει τον δεύτερο γάμο με τον Burton η Elizabeth Taylor θα διαλέξει ξανά ένα πολύχρωμο νυφικό, αυτή τη φορά σε τόνους του μπλε.

Το 1976 παντρεύτηκε τον 6ο σύζυγό της John Warner και έκανε την διαφορά επιλέγοντας να φορέσει ένα γούνινο παλτό, αλλά και ένα τουρμπάνι.

Τον τελευταίο της γάμο τον έκανε το 1991 με τον Larry Fortensky. Αυτή τη φορά φόρεσε ένα δαντελένιο νυφικό το οποίο είχε σχεδιάσει για εκείνη ο Valentino.

Το ειδύλλιό της με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον αποτελεί ένα απ’ τα πιο αξιομνημόνευτα στην ιστορία του Χόλυγουντ.

Διαβάστε ακόμη: Vintage Pic of the day: Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ανάμεσα στις καλλονές φίλες του – Οι φήμες για την σχέση του με την Elisabeth Taylor & η τραγική μοίρα της Capucine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top