skip to Main Content

Ώρα να εξερευνήσουμε τις ομορφιές της Κεφαλονιάς – Στο αρχοντικό αυτό κατάφυτο νησί θα ζήσετε τις καλύτερες στιγμές της ζωής σας

Ένα πραγματικό καταφύγιο, ένας παράδεισος στο Ιόνιο. Το νησί των Επτανήσων, η Κεφαλονιά είναι ο προορισμός που θα σας προσφέρει πραγματικά αυτό που ζητάτε για τις διακοπές σας, υπέροχες στιγμές, φυσική ομορφιά, απίθανες παραλίες και διασκέδαση που όμοιά της δεν υπάρχει.

Η Κεφαλονιά είναι ένα πραγματικά κατάφυτο νησί που περιτριγυρίζεται από τα σμαραγδένια νερά του Ιονίου Πελάγους. Η ομορφιά του και ο τρόπος ζωής των κατοίκων θα σας δείξουν ότι το νησί αυτό είναι το νησί όπου μπορείτε να δραπετεύσετε από τη σύγχρονη ζωή στην πόλη και να κάνετε εκπληκτικές διακοπές στη φύση και στη θάλασσα.

Στην Κεφαλονιά αξίζει να επισκφθείτε το Αργοστόλι με τις μεγάλες πλατείες, τους πλακόστρωτους πεζόδρομους, τις επιβλητικές εκκλησίες, τα ωραία σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Σε αυτό το σημείο του νησιού βρίσκονται η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο και το ιστορικό θέατρο «Κέφαλος».

Από παραλίες αξίζουν η παραλία του Μύρτου με τη λευκή άμμο και τα μικρά άσπρα βότσαλα, οι Πετανοί με την άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, αλλά και η Σκάλα με την τεράστια αμμουδερή παραλία της. Μοναδική είναι και η Ξι με την κόκκινη ψιλή άμμο και τα πράσινα διάφανα ρηχά νερά, ο Πόρος, ο κοσμοπολίτικος Μακρύς Γιαλός με ψιλή άμμο, τιρκουάζ νερά και beach bars. Άλλες όμορφες παραλίες: η Πλατιά Άμμος, η Αντίσαμος, η Έμπλυση και το Δαφνούδι, ο Λούρδας και ο Άι Χέλης. 

Η διαμονή στην Κεφαλονιά είναι απλό κεφάλαιο, αφού υπάρχουν άφθονα ξενοδοχεία, βίλες, studio και δωμάτια είτε στην πρωτεύουσα του νησιού και τα τουριστικά θέρετρα στη Λάσση και στη Σκάλα είτε στις γραφικές πόλεις, όπως η Σάμη και το Ληξούρι, που θα καλύψουν όλα τα γούστα και τα βαλάντια.

Όσο για τη νυχτερινή διασκέδαση, στην Κεφαλονιά η μουσική στα μπαρ δεν σταματά ποτέ, ενώ το φαγητό είναι μία πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων και μοναδικών μεσογειακών γεύσεων. Το μόνο που χρειάζεστε για τη διασκέδασή σας είναι ένα γευστικό γεύμα σε κάποιο ταβερνάκι ή ένα ποτό σε κάποιο από τα μπαρ του νησιού και φυσικά καλή παρέα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top