skip to Main Content

Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας: Μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Μεσογείου & της Ελλάδας – Εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα, σμιλεμένοι λευκοί βράχοι, καταγάλανα νερά

Είναι μία από τις κορυφαίες παραλίες της Μεσογείου και από τις ομορφότερες της Λευκάδας! Κάθε καλοκαίρι προσελκύει πλήθος τουριστών που βγάζουν αμέτρητες φωτογραφίες στην υπέροχη αμμουδιά της. Με τον επιβλητικό βράχο να την αγκαλιάζει και τα καταγάλανα νερά να την βρέχουν, το φημισμένο Πόρτο Κατσίκι γίνεται μοναδικός προορισμός.

Τα πανύψηλα κι απόκρημνα λευκά βράχια προκαλούν δέος, αφήνοντας μια μικρή λωρίδα υπέροχης αμμουδιάς με κρυστάλλινα βαθυγάλαζα νερά. Η εικόνα είναι απλά μαγική. Η παραλία έχει άσπρο ψιλό βότσαλο και είναι εξαιρετικά ευχάριστη. Τα νερά είναι εκπληκτικά, με ξεχωριστό στοιχείο το καταγάλανο χρώμα τους.

Το Πόρτο Κατσίκι βρίσκεται σε απόσταση περίπου 45 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού. Την καλοκαιρινή περίοδο δημιουργείται το αδιαχώρητο με τους χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται να την θαυμάσουν και να κολυμπήσουν στα εξαίσια νερά της.

Για να επισκεφθείτε το Πόρτο Κατσίκι θα πρέπει να πάρετε εκδρομικά καΐκια που ξεκινούν από την Λευκάδα, το Νυδρί και τη Βασιλική. Είναι από τις παραλίες που θα απολαύσετε το κολύμπι στα νερά της και να θαυμάσετε το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα.

Εάν δεν επιλέξετε να προσεγγίσετε την παραλία με κάποιο καΐκι, θα αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο πάρκινγκ πάνω στον βράχο και θα πάρετε το κατηφορικό δρομάκι με τα δεκάδες σκαλοπάτια, για να κατεβείτε.

Απολαύστε το Πόρτο Κατσίκι στο υπέροχο drone βίντεο που ακολουθεί:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top