skip to Main Content

Τρεις Έλληνες στη λίστα με τους 40 κορυφαίους νέους του Καναδά για το 2017 (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

Τρεις Έλληνες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους 40 διακεκριμένους νέους του Καναδά κάτω των 40 ετών.

Τα βραβεία «Canada’s top 40 under 40» έλαβαν νέοι ηλικίας κάτω των 40 ετών με σημαντική συμβολή στην έρευνα, την τεχνητή νοημοσύνη, την καινοτομία και το επιχειρείν.

Οι 40 νέοι επιλέχθηκαν από μια επιτροπή 24 σημαντικών επιστημόνων και επιχειρηματικών ηγετών, που αξιολόγησαν περισσότερες από 900 υποψηφιότητες .

Oι Έλληνες που βραβεύτηκαν είναι η Φωτεινή Αγραφιώτη, ο Αριστοτέλης Βοϊνέσκος και ο Τόνυ Λουράκης.

Η Φωτεινή Αγραφιώτη είναι ιδρυτής του Architech Labs. Κατάγεται από την Κοζάνη και είναι απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στο πλαίσιο του διδακτορικού της στο πανεπιστήμιο του Τορόντο, σε ηλικία μόλις 25 ετών, επινόησε την τεχνολογία πιστοποίησης καρδιακού παλμού «HeartID» ως μοναδικό βιομετρικό χαρακτηριστικό του ανθρώπου και λίγο αργότερα με την ομάδα της δημιούργησε την αντίστοιχη φορητή συσκευή, το περικάρπιο «Νymi», που σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως στην καναδική και αμερικανική αγορά. Το 2012 το πανεπιστήμιο του Τορόντο της απένειμε τον τίτλο «της Εφευρέτριας της Χρονιάς». Έχει αφιερώσει πολύ χρόνο στις έρευνες τεχνολογίας για την αναγνώριση συναισθημάτων και πιστεύει ότι αυτή είναι και η τελευταία γέφυρα για την απόλυτη επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων και υπολογιστών.

Ο Τόνυ Λουράκης είναι συνιδρυτής και διοικητικό στέλεχος της Complete Innovations, μιας από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες τεχνολογικές εταιρείες στη Βόρεια Αμερική.

Μέσω της εταιρείας του, δημιούργησε το Fleet Complete, ένα λειτουργικό πρόγραμμα που προσφέρει τη δυνατότητα σε 6.000 πελάτες στη Βόρεια Αμερική να παρακολουθούν, να βελτιστοποιούν και να διαχειρίζονται πάνω από 80.000 οχήματα, και περιουσιακά στοιχεία. Υπό την ηγεσία του, η εταιρεία έχει συνεχόμενη ανάπτυξη και ήδη συγκαταλέγεται σε λίστες όπως Braham300, Profit500, Fast50 εδώ και πολλά χρόνια. Οι διοικητικές του ικανότητες σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές του γνώσεις στην ανάπτυξη λογισμικού, οδήγησαν την εταιρεία του Complete Innovations να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά. Διαβάστε περισσότερα για τον Τόνυ Λουράκη.

Ο Αριστοτέλης Βοϊνέσκος είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Απεικόνισης και Γενετικής Μεταμόσχευσης της Οικογένειας Kimel στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας της οικογένειας Campbell στο CAMH.

Είναι Καθηγητής στην Νευροαπεικόνιση της Σχιζοφρένειας και Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Εστιάζει την έρευνά του σε γενετικούς παράγοντες που συντελούν στην εκδήλωση ψυχικών νοσημάτων, όπως επίσης και στην ανίχνευση και αντιμετώπιση, σε πρώιμο στάδιο, ψυχικών ασθενειών. Με τη μέθοδό του προσεγγίζει, επίσης, τα αποτελέσματα θεραπειών στη δομή και λειτουργία του εγκεφάλου καθώς και την πιθανή αντίδραση της κάθε θεραπείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top