skip to Main Content

Μαίρη Χρονοπούλου: Θα γινόταν σήμερα 91, η μεγάλη star του ελληνικού κινηματογράφου – Flashback στις πιο εμβληματικές στιγμές – Η άτυχη προσωπική ζωή

Μαίρη Χρονοπούλου
x/@agnwstos_x_
x/@agnwstos_x_

Η μεγάλη κυριά του ελληνικού κινηματογράφου, η Μαίρη Χρονοπούλου σήμερα θα γινόταν 91 ετών.

Από τις δεκαετίες του 1960 και 1970 ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς Ελληνίδες ηθοποιούς και όχι άδικα, ήταν ψηλή, καλλίγραμμη, πανέμορφη, με υπέροχη φωνή και πολύ χιούμορ.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

twitter

Αποφοίτησε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο εμφανίστηκε στις ομάδες του χορού, σε αρχαία δράματα.

Από το 1963 και μετά πρωταγωνίστησε σε δεκάδες δραματικές ταινίες της Φίνος Φιλμ, σε ρόλους ντάμας και μοιραίας γυναίκας, δίπλα σε όλους τους άντρες πρωταγωνιστές της εποχής, όπως οι Νίκος Κούρκουλος, Φαίδων Γεωργίτσης, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Γιώργος Φούντας και Αλέκος Αλεξανδράκης.

Ανάμεσα σε αυτές τις κοινωνικές και δραματικές ταινίες, εμφανίστηκε και σε τρία επιτυχημένα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη: Οι θαλασσιές οι χάντρες, Μια κυρία στα μπουζούκια και Γοργόνες και μάγκες.

Την περίοδο 1967-1968 κέρδισε το βραβείο της ενώσεως κριτικών για την καλύτερη πρωταγωνίστρια.

Η Μαίρη Χρονοπούλου υπήρξε μία από τις ηθοποιούς που έγραψαν την ιστορία της λεγόμενης χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. 

Λαμπερή πρωταγωνίστρια με το δικό της ξεχωριστό στιλ, σπουδαία καριέρα και έντονη προσωπική ζωή. 

twitter

Ο γάμος με τον Δήμο Μπότσαρη & ο αρραβώνας με τον Μπάρκουλη

Η προσωπική της ζωή ήταν κάπως άτυχη.

Δεν έκανε παιδιά, αν και το ήθελε πολύ!

Τον Αύγουστο του 1975 παντρεύτηκε τον πρώην δήμαρχο Σπάτων και πρώην βουλευτή Δήμο Μπότσαρη και χώρισαν μετά από λίγο καιρό.

Υπήρξε αρραβωνιασμένη για 3 χρόνια με τον ηθοποιό και γόη της εποχής, Ανδρέα Μπάρκουλη.

Ο τραγικός θάνατος και η ανατροπή

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της η υγεία της ήταν κλονισμένη.

Το 1999 ένα τροχαίο ατύχημα την καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ το 2009, από ένα κερί έπιασε φωτιά το φόρεμά της, προκαλώντας της σοβαρά εγκαύματα.

twitter

Η  Μαίρη Χρονοπούλου έπεσε στις αρχές Οκτωβρίου του 2023 μέσα στο σπίτι της, χτύπησε στο κεφάλι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και λίγες μέρες μετά πέθανε. Αυτό γνωρίζαμε έως τώρα, όμως οι αποκαλύψεις και η έρευνα που κάνει το τμήμα εγκλημάτων στη ΓΑΔΑ φέρνει ανατροπή.

Στα ερωτήματα που υπάρχουν αναφορικά με τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου αναφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης (28/3) ο δικηγόρος της ηθοποιού υπογραμμίζοντας ότι έχει στείλει αίτημα προς την εισαγγελέα Πρωτοδικών με σκοπό να ερευνηθεί ξανά η υπόθεση.

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση. Δυστυχώς, τώρα αρχίζει και πέφτει φως μετά την εισαγγελική παραγγελία. Τώρα πήγε η υπόθεση στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Περιουσίας. Υπάρχει και το κομμάτι της περιουσίας που πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποια εγκληματική ενέργεια, καθώς δεν βρέθηκε τίποτα, ούτε κοσμήματα κι ούτε χρήματα», είπε ο δικηγόρος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top