skip to Main Content

Αλίκη Σταματίνα Βουγιουκλάκη: Θα γινόταν 90 ετών σήμερα – Τα “γενέθλια” του δημοφιλέστερου & πιο πολυφωτογραφημένου προσώπου του ελληνικού κινηματογράφου (φωτό-βίντεο)

Αλίκη Σταματίνα Βουγιουκλάκη
instagram @alikivougiouklakiofficial
instagram @alikivougiouklakiofficial

Σαν σήμερα γεννήθηκε η Αλίκη!

Στην παρακάτω φωτογραφία και συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου του 1994 η Αλίκη γιορτάζει τα γενέθλιά της στο «La Playa» στην Βούλα (γνωστό μετέπειτα ως Vive Mar) μαζί με τον Γιάννη, την οικογένειά της, στενούς φίλους και αγαπημένους συναδέλφους.

Πανέμορφη και λαμπερή με υπέροχη κόκκινη τουαλέτα Valentino διασκεδάζει και χορεύει όλη την βραδιά απολαμβάνοντας τις ευχές των καλεσμένων ανάμεσα στους οποίους και οι Αλέκος Αλεξανδράκης, Νόρα Βαλσάμη, Ερρίκος Ανδρέου, Άντζελα Γκερέκου, Σταμάτης Φασουλής, Μίνως Κυριακού, Γιώργος Μούτσιος, και Μίνως Μάτσας.

Το συγκεκριμένο καλοκαίρι βρίσκεται σε εντατικές πρόβες για το ανέβασμα το επόμενο φθινόπωρο του θρυλικού μιούζικαλ «Η μελωδία της ευτυχίας» που αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα της.

90 ετών θα γινόταν σήμερα

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη θα συμπλήρωνε το 90ο έτος της ηλικίας της.

Φυσικά, μία τέτοια μέρα δεν θα μπορούσε να μην την τιμήσει και η Finos Film με ένα συγκεντρωτικό βίντεο, που περιλαμβάνει διάφορες σκηνές από ταινίες που άφησαν εποχή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Finos Film (@finosfilm_official)

«Η Βουγιουκλάκη έγινε σλόγκαν πριν ακόμα γίνει μύθος. Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1934 και συνεχίζει φυσικά να λάμπει… από ψηλά», σημειώνεται στη λεζάντα της ανάρτησης.

Ο δημοσιογράφος Άρης Λούπασης κάνει το δικό του αφιέρωμα προς την αείμνηστη ηθοποιό με ένα φανταστικό vintage στιγμιότυπο.

“Σαν σήμερα γεννήθηκε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, το δημοφιλέστερο και πιο πολυφωτογραφημένο πρόσωπο στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου και κιν/φου που αποτέλεσε μοναδικό φαινόμενο διαχρονικής λάμψης, ταλέντου και ακτινοβολίας και ένα παγκόσμιο φαινόμενο συνεχούς πρωτειάς στην χώρα του για σαράντα ολόκληρα χρόνια, προσφέροντας απλόχερα την χαρά, το γέλιο και την αισιοδοξία τόσο στην μεταπολεμική Ελλάδα που το είχε πραγματικά ανάγκη όσο και στις επόμενες γενιές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis)

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα φρόντιζε να γιορτάζει τα γενέθλιά της με την παρουσία της οικογένειας και αγαπημένων φίλων και συναδέλφων άλλοτε σε κλειστό κύκλο και άλλοτε σε κοσμικές συγκεντρώσεις που αποτελούσαν το κοσμικό γεγονός της περιόδου.

Ανήμερα των τελευταίων γενεθλίων της τον Ιούλιο του 1996 νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών όπου λόγω της σοβαρής ασθένειας θα πέσει σε κώμα και θα φύγει τρεις μέρες αργότερα βυθίζοντας στην θλίψη μια ολόκληρη χώρα που την λάτρεψε όσο κανέναν άλλο Έλληνα καλλιτέχνη.

Στην φωτογραφία, καλοκαίρι του 1962 με τους ηθοποιούς (από αριστερά) Wilfrid Hyde-White, Katherine Kath και Jes Konrad στην πανέμορφη Ίο για τα γυρίσματα της μοναδικής ξενόγλωσσης ταινίας όπου πρωταγωνίστησε με τίτλο “Aliki my love”.

 

Η ταινία είναι συμπαραγωγή του Φίνου με Βρετανική εταιρεία και διαφημίζεται ως “ένα ποίημα στα άσπρα νησιά του Αιγαίου” με στόχο την παγκόσμια αγορά, πλημμυρισμένη από τα υπέροχα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Κατά την διαμονή της στο παρθένο τότε και πανέμορφο νησί του Ομήρου, απολαμβάνει τις μαγικές παραλίες με την χρυσαφένια αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά, προκαλώντας χαλασμό σε κάθε πέρασμα της από τα γραφικά σοκάκια της πόλης από τις εκδηλώσεις θαυμασμού των ντόπιων που προσπαθούν με κάθε τρόπο να την ευχαριστήσουν και να την φιλοξενήσουν στο σπιτικό τους για κέρασμα με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Το αιώνιο ξανθό είδωλο υπήρξε ένα και μοναδικό και όμοιό του δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Το eirinika & το madeingreece.news έχουν αφιερώσει πολλά άρθρα στη ζωή και τις εμφανίσεις της Αλίκης Βουγιουκλάκη, τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ:

Vintage στιγμιότυπο-Εκλογές 1960 – Οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες ψηφίζουν – Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Χορν, Βούλα Ζουμπουλάκη (βίντεο)

Σπάνια φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη: Στο χειρουργείο, λίγο πριν γεννήσει τον μοναχογιό της, Γιάννη Παπαμιχαήλ

Σπανιότατη vintage pic: Η μελαχρινή Αλίκη Βουγιουκλάκη σε δεξίωση με το ζευγάρι Νόνικα Γαληνέα & Αλέκο Αλεξανδράκη – Μαζί τους η Μαριάννα Λάτση

Vintage στιγμιότυπο: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη με την Νόρα Βαλσάμη στο αγαπημένο της λιμανάκι στον Θεολόγο – Πάσχα το 1992

Vintage Pic: Η εγκυμονούσα Αλίκη Βουγιουκλάκη με την Μαίρη Χρονόπουλου & τον Φρέντυ Γερμανό – Η δυνατή φιλία μεταξύ των δύο καλλονών του ελληνικού κινηματογράφου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top