skip to Main Content

Amalfi Coast Restaurant Beach Bar: Ένας μικρός παραθαλάσσιος παράδεισος για κάθε ώρα της ημέρας – Απολαύστε τον (φωτό)

Amalfi Coast Restaurant Beach Bar

Όμορφα καλοκαιρινά πρωινά πάνω στη θάλασσα, ατμοσφαιρικά φθινοπωρινά ηλιοβασιλέματα και δροσερά παρεΐστικα βράδια με υπέροχες μουσικές, υπόσχεται το «Amalfi Coast Restaurant Beach Bar» στην ομώνυμη ακτή.

Δέκα λεπτά από το κέντρο της πόλης της Ρόδου, το «Amalfi Coast» του επιχειρηματία Κώστα Αποστολίδη, αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα beach bar restaurants του νησιού, το οποίο προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Με tropical αέρα και υψηλή αισθητική, το «Amalfi Coast» μάς υποδέχεται στις άνετες ξαπλώστρες του από νωρίς το πρωί. Εκεί μπορούμε ν’ απολαύσουμε τα τιρκουάζ νερά της εντυπωσιακής παραλίας του με όλες τις ανέσεις, ενώ οι γκουρμέ γεύσεις του εστιατορίου του -που επίσης απολαμβάνει προνομιακή θέα στη θάλασσα- είναι σίγουρο ότι θα καλύψουν και τους πιο απαιτητικούς. Γι’ αυτό φροντίζουν ο σεφ Λευτέρης Αγγουράς και η ομάδα του, που με όρεξη για δημιουργία έχουν αναγάγει το φαγητό στο «Amalfi Coast» σε γαστριμαργική εμπειρία.

«Το φαγητό είναι εμπειρία και αναμνήσεις κι εμείς στο “Amalfi Coast” επενδύουμε σε αυτό. Επιθυμία και στόχος μας είναι όποιος έρχεται, να ξανάρχεται!» αναφέρει ο σεφ, ο οποίος έχει επιλέξει να κινείται σε μεσογειακές γεύσεις, τιμώντας την παράδοση και επιλέγοντας, όσο αυτό είναι δυνατό, τοπικά προϊόντα.

Μάλιστα, πηγαίνει ο ίδιος στο βουνό και με τη βοήθεια του σκύλου του μαζεύει ροδίτικη τρούφα την οποία χρησιμοποιεί στα πιάτα που δημιουργεί! «Το ριζότο με μανιτάρια που περιλαμβάνει και ροδίτικη τρούφα, είναι από τα ωραιότερα ορεκτικά μας. Από τις σαλάτες μας ξεχωρίζω την πράσινη με μάνγκο και φράουλα γιατί είναι δροσιστική και πολύ ελαφριά, ενώ στα best seller πιάτα μας είναι τα σεβίτσε (ceviche) και το ταρτάρ λαβράκι».

Κανείς, όμως, δεν φεύγει από το «Amalfi» αν δεν δοκιμάσει ένα από τα… κολασμένα γλυκά του, που φέρουν την υπογραφή, της pastry chef, Σέβης Λογοθέτη. Σε αυτά που ξεχωρίζουν είναι το… πειραγμένο millefeuilles με συνταγή της γιαγιάς της Σέβης, γλυκό που λίγα χρόνια πριν της είχε δώσει το εισιτήριο για να μπει σε γνωστό ριάλιτι μαγειρικής. «Η πάβλοβα είναι από τις κορυφαίες επιλογές μας, όπως και η τάρτα με τη χειροποίητη σοκολατένια βάση. Έχουμε όμως και vegan επιλογές: το ζεστό brownie με παγωτό σορμπέ αγριοκέρασο, για όσους δεν μπορούν να φάνε γλουτένη και λακτόζη ή έχουν αλλεργία στους ξηρούς καρπούς» αναφέρει.

Συμπέρασμα; Από το νόστιμο brunch μετά την πρωινή βουτιά, μέχρι τα παγωμένα, signature cocktails το βράδυ, δεν υπάρχει τίποτα που να μην είναι όπως πρέπει στο «Amalfi Coast»!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top