Φαντάσου να μπορείς να παίρνεις τον μισθό σου όποτε πραγματικά…
Εvents γεμάτα καινοτομία και επιχειρηματικές ιστορίες made in Greece στο InnovAthens!
O Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με αφορμή την ιστορική έκθεση “160 χρόνια made in Greece”.
Το πρόγραμμα του INNOVATHENS Powered by Samsung περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις, σεμινάρια και workshops για την ιστορία, τις καινοτομίες στην παραγωγή και στο management βιομηχανικών μονάδων, το ανθρώπινο δυναμικό, τις σχέσεις κράτους και τραπεζών, την πολιτιστική επανάχρηση εργοστασίων στην Ελλάδα και όχι μόνο…
Επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι της παραγωγής συζητούν, προβληματίζονται, μοιράζονται τις εμπειρίες τους, κάνουν μια αναδρομή στο παρελθόν της ελληνικής βιομηχανίας, αποτυπώνουν διαφορετικές όψεις της ανοίγοντας έναν διάλογο με το παρόν και το μέλλον.
Πέμπτη 15.02.2018, 18.00-20.00
160 χρόνια ελληνική βιομηχανία. Μια ιστορική αναδρομή στις κρίσιμες καμπές και στην εξέλιξή της
Τρεις ακαδημαϊκοί –ανάμεσά τους και η Χριστίνα Αγριαντώνη που υπογράφει την επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης- κάνουν μία επισκόπηση στην ελληνική βιομηχανική ιστορία. Ξεκινώντας από τις απαρχές της, λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους, περνούν από σημαντικές καμπές της, συνδεδεμένες με ανοιχτά εθνικά μέτωπα, πολέμους, πτωχεύσεις και αλλεπάλληλες έκτακτες περιστάσεις, αναλύουν την λαμπρή περίοδο της μεταπολεμικής άνθησης μέχρι την αρχή της αποβιομηχάνισης της δεκαετίας του 1970 που έπληξε άλλωστε ολόκληρο το δυτικό κόσμο και καταλήγουν σε μια αδρή αποτίμηση της σημερινής της κατάστασης.
Ομιλητές:
Χριστίνα Αγριαντώνη – ομότιμη καθηγήτρια σύγχρονης ιστορίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Χρυσάφης Ιορδάνογλου – επίκουρος καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Γιάννης Καλογήρου – καθηγητής, Σχολή Χημικών Μηχανικών – Εθνικό Μετσόβιο Πανεπιστήμιο
Τετάρτη 28.02.2018, 18.00-20.00
Η καινοτομία στην ελληνική βιομηχανία. Μέρος 1ο
Στην πρώτη εκδήλωση αφιερωμένη στην καινοτομία, ασχολούμαστε με την καινοτομία και τη διανοητική ιδιοκτησία ως όχημα οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, o Δρ. Ιωάννης Καπλάνης, γενικός διευθυντής του μόνου αρμόδιου στην Ελλάδα φορέα, του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), παρουσιάζει στην ομιλία του στοιχεία και κατευθύνσεις με γνώμονα την οικονομική ανάπτυξη και παραγωγή στη χώρα μας, στοιχεία για τον τομέα των ευρεσιτεχνιών, που είναι αναμφισβήτητα από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ανάπτυξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, ενώ σημειώνει πως οι επιχειρήσεις σε βιομηχανίες εντάσεως Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΙ) συνεισφέρουν στην εργασία, στο ΑΕΠ και στην παραγωγικότητα.
Στη συνέχεια, γνωρίζουμε 2 από τις καινοτομίες της Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε., της σημαντικότερης βιομηχανίας μπισκότων και ειδών διατροφής στην Ελλάδα: τα αγαπημένα σε όλους μας Caprice, που από μία καινοτόμα ιδέα έχουν μεταμορφωθεί στο κύριο εξαγωγικό προϊόν της εταιρίας, καθώς και το ψωμί σε φέτες, το οποίο εισήλθε στην αγορά πριν από 5 χρόνια εισάγοντας μία νέα μέθοδο συσκευασίας.
Ομιλητές:
Δρ. Ιωάννης Καπλάνης – γενικός διευθυντής, Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ)
Λευτέρης Μάκρας – διευθυντής τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης, Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε.