skip to Main Content

Made in Greece τα It’s all Greek on Me: Καφτάνια, πουκαμίσες φορέματα & τσάντες με σχέδια & τεχνικές από τις γιαγιάδες μας

Καφτάνια, ρούχα παραλίας και τσάντες, όλα εμπνευσμένα από την ελληνική κληρονομιά. Και δεν υπάρχει πιο ελληνικό brand από αυτό που το ίδιο το όνομά του υποδηλώνει την ελληνικότητά του. «It’s all Greek on Me» λοιπόν και πραγματικά κάθε κομμάτι αυτής της συλλογής μαρτυρά ότι φέρει πάνω του κάτι από Ελλάδα.

Από τις πρώτες ύλες ως την τελευταία διακοσμητική λεπτομέρεια, στο σύνολό της η διαδικασία έχει «αέρα» ελληνικό και μιλά στις καρδιές μας από την πρώτη στιγμή, αφού ξυπνά τρυφερές αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια, τότε που τρέχαμε στις αλάνες και βλέπαμε στο σπίτι τις γιαγιάδες μας να ράβουν δημιουργίες κλασικές και διαχρονικές. Και να που η μόδα κάνει κύκλους κι αυτό το διαχρονικό στοιχείο βγήκε και πάλι στην επιφάνεια μέσα από τις ξεχωριστές δημιουργίες «It’s all Greek on Me», που σε γεμίζουν νοσταλγία. Χρώματα, σχέδια, υφάσματα σε τόνους ελληνικούς, χειροποίητα φτιαγμένα στην Ελλάδα και με στοιχεία που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση και τις δημιουργίες των γιαγιάδων μας.

Το signature style της ετικέτας It’s Αll Greek Οn Μe είναι η δωρικότητα και η αυστηρή γεωμετρία. Όλα τα είδη αναβιώνουν παραδοσιακά γεωμετρικά μοτίβα, με σύγχρονη αισθητική, και βρίσκουν φανατικό κοινό στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Επιμένοντας σε υλικά που κατασκευάζονται στην Ελλάδα –καμβά, λινάτσα, τσόχα, δέρμα, μετάξι– και χρησιμοποιώντας τεχνικές που ακολουθούν την ελληνική παράδοση, το αποτέλεσμα είναι μοναδικές δημιουργίες εμπνευσμένες από τα εργόχειρα και τα κεντήματα της λεγόμενης «προίκας της γιαγιάς»! Έτσι, το brand It’s Αll Greek Οn Μe δίνει έναν καινούριο κύκλο ζωής σε χαρακτηριστικά στοιχεία του λαογραφικού μας πλούτου, που διαφορετικά θα έμεναν κρυμμένα σε μπαούλα και θα εξαφανίζονταν με το πέρασμα των χρόνων.

Η ιστορία του brand

Δύο νέες δημιουργοί από τη Θεσσαλονίκη, η Ειρήνη Χαλκιά και η Μάγδα Μαυρίδου, με προϋπηρεσία στο μάρκετινγκ και την αρχιτεκτονική αντίστοιχα κρύβονται πίσω από το συγκεκριμένο brand. Η Ειρήνη και η Μάγδα  είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν τσάντες καθαρά ελληνικές με επιρροές από την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

Όλα ξεκίνησαν την άνοιξη του 2014 πάνω σε μια χαλαρή συζήτηση για… μπαούλα και «προίκες» από γιαγιάδες και μαμάδες, με εργόχειρα, κεντήματα κοφτά, κασινάκια, παραδοσιακές στολές, λευκά λινά κ.λπ., τα οποία πιθανόν να μην έβγαιναν ποτέ από τα μπαούλα τους, γιατί πλέον δεν χρησιμοποιούνταν από τις σύγχρονες γυναίκες. Μετά τη σκέψη ότι όλη αυτή η «προίκα» της ελληνικής παράδοσης ίσως εξαφανιστεί, γιατί δεν έχει, απλά, καταφέρει να ενταχθεί και να συμβαδίσει με τη σύγχρονη ζωή, ήρθε η πρόκληση: να κάνουμε κάτι για να φέρουμε την παράδοση και τον πολιτισμικό πλούτο στην καθημερινή σύγχρονη ζωή. Και έτσι, προέκυψαν οι πρώτες δημιουργίες It’s Αll Greek Οn Μe…

Τη συλλογή It’s Αll Greek Οn Μe θα βρείτε στο e-shop του site www.itsallgreekonme.gr, καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το brand στο facebook ή το instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top