skip to Main Content

Τα δέκα καλύτερα “Made in Greece” εστιατόρια στο Λονδίνο (ΦΩΤΟ)

Είναι γνωστό πως η ελληνική κουζίνα έχει πολλούς θαυμαστές στο εξωτερικό. Δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που μας επισκέπτονται κάθε χρόνο για να δοκιμάσουν τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με “βασιλιάδες” σε αυτές, το μουσακά, το σουβλάκι, το τζατζίκι  και τη χωριάτικη σαλάτα.

Δεν χρειάζεται όμως οπωσδήποτε να επισκεφτεί την Ελλάδα κάποιος για να απολαύσει την ελληνική κουζίνα. Ελληνικά εστιατόρια υπάρχουν παντού στον κόσμο, και το Λονδίνο δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Ομογενείς που νοσταλγούν τις γεύσεις της πατρίδας, Κύπριοι , αλλά και πεινασμένοι για σουβλάκι, γίγαντες και χωριάτικη Άγγλοι, είναι οι τακτικοί θαμώνες τους.

Δείτε τη λίστα με τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια του Λονδίνου σύμφωνα με το περιοδικό Time out

 The Athenian-Elephant and Castle

Ένα εξαιρετικό μέρος για να απολαύσει κανείς τηγανιτές πατάτες με ρίγανη, σουβλάκι και χωριάτικη σαλάτα.

Λιτή διακόσμηση με χρώματα που θυμίζουν Ελλάδα.


Carob Tree-  Kentish Town

Ελληνική μεσογειακή κουζίνα με έμφαση στα ψητά στα κάρβουνα , κρέατα και ψάρια. Στα τοπ πιάτα του μαγαζιού το αρνίσιο σουβλάκι. Οι θαμώνες μπορούν να απολαύσουν την κυπριακή μπύρα Keo

 

Greek Larder- King’s Cross

Αλυσίδα εστιατορίων που δημιουργήθηκε από τον Θοδωρή Κυριακού. Αξίζει κανείς να πληρώσει τις λίγο “τσιμπημένες τιμές” για να απολαύσει μεγάλη  ποικιλία ελληνικών τοπικών κρασιών σε συνδυασμό με εκλεκτά ελληνικά τοπικά πιάτα.


Hungry Donkey- Spitalfields

Αθηναϊκό street food, απλά πιάτα με πρώτη ύλη γνήσια ελληνικά υλικά και σημασία στη λεπτομέρεια , έκαναν το Hungry Donkey, αγαπημένο στέκι στο Λονδίνο.

Lemonia -Primrose Hil

Διάσημο όχι τόσο για τα πιάτα του… αλλά για τους διάσημους που το επισκέπτονται στη διάρκεια των 30 χρόνων λειτουργίας του. Μεγάλη ποικιλία πιάτων που μπορούν να γίνουν ένα τέλειο μεσημεριανό. Ψητά σχάρας, σαλάτες, χαλούμι, και ατμόσφαιρα που θυμίζει κλασσικό ελληνικό ταβερνάκι.


The Life Goddess- Soho

Εξαιρετικό ελληνικό μενού, με καλομαγειρεμένα φαγητά που θα βρείτε στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.

Γεύσεις για απαιτητικούς , όπως το χοιρινό με τη λεπτή σάλτσα λεμονιού ή το χταπόδι που είναι βρασμένο αργά σε ελληνικό κρασί και σερβίρεται με φασολάδα. Ο  κατάλογος με κρασιά από όλη την Ελλάδα,  αλλάζει επίσης τακτικά.


Mazi-  Kensington

Αυθεντικοί ελληνικοί μεζέδες με “προοδευτική παρουσίαση”. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε εξαιρετική τυρόπιτα και χταπόδι λεμονάτο. Ξεχωρίζουν τα τουρσιά και τα λαχανικά που σερβίρονται σε γυάλινα βάζα

Opso- Marylebone

Σπιτικοί ελληνικοί μεζέδες στη μοντέρνα εκδοχή τους. Εδώ η σαλάτα με μαυρομάτικα, εμπλουτίζεται με κρέας ντομάτα και φέτα.  Σύγχρονα ελληνικά πιάτα. Κάπως έτσι οι Άγγλοι έμαθαν την ταραμοσαλάτα…


Peckham Bazaar- Nunhead

Σκορδαλιά με πατάτα, φέτα με μαριναρισμένα παντζάρια, κρέατα και ψάρια στα κάρβουνα,  ψητό χταπόδι που “αναπαύεται” πάνω στη φάβα, συνθέτουν το εποχιακό μενού που αλλάζει καθημερινά.


The Real Greek-  South Bank

Σουβλάκι, χωριάτικη σαλάτα, ελιές , μεζέδες, τα “σήματα κατατεθέν” της ελληνικής κουζίνας δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το μενού του “αληθινού Έλληνα”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top