skip to Main Content

Αποκλειστική συνέντευξη με τις Ελληνίδες Designers παπουτσιών του “Once Upon A Shoe”! – Δημιουργίες βγαλμένες από παραμύθι!

Τους τελευταίους μήνες, σίγουρα θα έχει πάρει το μάτι σου είτε γόβες, είτε flat γυναικεία παπούτσια και τσαντάκια, που μοιάζουν να τα άφησαν παρακαταθήκη οι πριγκίπισσες της Disney! Ε λοιπόν, έμαθα πως δεν κρύβονται η Σταχτοπούτα και η Χιονάτη πίσω από αυτή τη νέα μόδα, αλλά η Φελίσια και η Μάνια! Εγώ, ως αιώνια ρομαντική, δεν μπορούσα παρά να προσεγγίσω τις δύο δημιουργούς, για μερικές ερωτησούλες με χρυσόσκονη και λάμψη!

Πώς αποφασίσατε να ξεκινήσετε ένα τέτοιο εγχείρημα, σε μια περίοδο κρίσης που φαίνεται να μην τελειώνει;

Από μικρές ασχολούμαστε με τη μόδα και φετίχ μας ήταν πάντα τα παπούτσια. Το όνειρό μας ήταν να δημιουργήσουμε τα δικά μας παπούτσια, που να είναι βγαλμένα από ένα παραμυθένιο, ρομαντικό κόσμο, γεμάτο χρώματα. Αφού το αποφασίσαμε, η κρίση δεν ήταν ικανός παράγοντας για να μας αποτρέψει από το να το τολμήσουμε! Παράλληλα, το ηλεκτρονικό εμπόριο μάλλον ευνοείται από την όλη κατάσταση, οπότε προσαρμοζόμαστε με τα δεδομένα της εποχής.

Σαν designers, ποια ερεθίσματα σας εμπνέουν για την καθημερινή δημιουργία;

Επηρεαζόμαστε από τη φύση, αλλά η κύρια έμπνευσή μας είναι τα παραμύθια. Τα ερεθίσματα είναι παντού γύρω μας. Μπορεί να είναι τα χρώματα της φύσης, η θάλασσα, το φως…. Μας αρέσουν πολύ τα γήινα χρώματα. Η αγάπη μας για τους μύθους, το ρομαντισμό και οι vintage επιρροές, μας οδηγούν στο να σχεδιάζουμε τα δικά μας παραμυθένια παπούτσια!

Ως κορίτσια στην παιδική ηλικία, ποια ηρωίδα παραμυθιού ήταν η αγαπημένη σας και γιατί;

Μάνια: Η Πεντάμορφη διότι ήταν τολμηρή και μέσα από τα βιβλία που διάβαζε ζούσε στο δικό της παραμύθι, που κατάφερε τελικά να εκπληρώσει, βρίσκοντας και την αληθινή αγάπη.

Φελίσια: Η Σταχτοπούτα. Έδωσε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, πως παρόλα αυτά που περνούσε, κατάφερε να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Επίσης είναι η απόδειξη πως ένα γοβάκι μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή!

Αν έπρεπε να ντύσετε Πριγκίπισσες διάσημων παραμυθιών, ποιά υποδήματα θα δίνατε από τη συλλογή σας και ποιές θα επιλέγατε;

Όπως είπαμε και παραπάνω θα δίναμε στις δύο συγκεκριμένες καθώς και στη Χιονάτη. Άλλωστε ήδη υπάρχουν στη συλλογή μας παπούτσια με τα ονόματά τους!

Η συλλογή σας χαρακτηρίζεται από το vintage στοιχείο, το ρομάντζο και μια αθωότητα. Πόσο χαμένες αξίες μοιάζουν να είναι αυτές σήμερα και τι σας έδωσε δύναμη να τις επαναφέρετε με τις δημιουργίες σας στην αγορά;

Για εμάς προσωπικά, οι συγκεκριμένες αξίες δε χάθηκαν ποτέ! Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίσαμε να τις τονίσουμε μέσα από τη δουλειά μας. Ειδικά την αθωότητα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια!

Πού βρίσκετε την ευτυχία;

Η ευτυχία βρίσκεται παντού τριγύρω μας αρκεί να ξέρουμε να τη δούμε! Πέρα από την προσωπική ευτυχία του καθένα, όσον αφορά στη δουλειά μας, η ευτυχία βρίσκεται στην έμπνευση για δημιουργία και στην ανταπόκριση που βρίσκει από τον κόσμο.

Ποιό motto,σας χαρακτηρίζει στη ζωή σας;

Μάνια: «Το μόνο που χρειάζεται είναι πίστη, εμπιστοσύνη και λίγη νεραϊδόσκονη».

Φελίσια: «Έχει πλάκα να κάνεις κάτι που δεν μπορεί να γίνει»! Walt Disney

Λίγα Λόγια:

Η Μάνια ζωγραφίζει στα παπούτσια. Η ζωγραφική για αυτήν είναι μέσο έκφρασης. Ο σχεδιασμός γίνεται και από τις δύο. Είτε με συνεργασία σε ένα κομμάτι είτε με ξεχωριστά κομμάτια η καθεμία! Είναι φίλες από μικρές οπότε υπάρχουν κοινές μνήμες και ερεθίσματα. Η καθεμία προσθέτει τη δική της πινελιά με το προσωπικό της γούστο.

Μάνια: «Από μικρό κοριτσάκι θυμάμαι τον εαυτό μου να ξεφυλλίζω τις όμορφες εικόνες των παραμυθιών μου, να ζωγραφίζω σε καμβά και να σχεδιάζω πριγκίπισσες αλλά και γοβάκια!! Το παραμύθι με ακολούθησε και στις σπουδές μου, καθώς είμαι παιδαγωγός και προσπαθώ να μεταφέρω τη μαγεία των παραμυθιών είτε μέσα από μία παιδική παράσταση είτε μέσα από ένα παπούτσι»!

Φελίσια: «Από μικρή μου άρεσε να ασχολούμαι με τη μόδα. Είχα αποφασίσει από νωρίς πως ήθελα να ασχοληθώ με κάτι σχετικό. Δούλεψα σε διάφορους τομείς της μόδας όμως τα παπούτσια ήταν πάντα η αδυναμία μου και είναι και αυτός ένας λόγος που με ώθησε στο να δημιουργώ τα δικά μου».

Συντάκτρια: Βάσω Φατούρου

Πηγή: tsemperlidou.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top