skip to Main Content

Αποκλ: Μade in Greece το November Fruits, το ελαιόλαδο – ελιξίριο με Αθηνολιάς & Κορωνέϊκη μαγεύει τους ουρανίσκους του πλανήτη

Η γη της Ελλάδας παρήγαγε πάντα ένα πολύτιμο προϊόν: Το ελληνικό ελαιόλαδο. Η ELIXIR FLAVOURS φροντίζει να γίνει γνωστό σε όλον τον κόσμο. Από την Ευρώπη έως τον Καναδά… 

Μέσα από πολυετή ενασχόληση με την γη, το management και την καλλιτεχνία, η ομάδα της ELIXIR FLAVOURS ένωσε τις εμπειρίες της για να δημιουργηθούν ποιοτικά προϊόντα με την εμπειρία του παραγωγού, αλλά με σύγχρονο τρόπο και αισθητική.

Μετά από αναζητήσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κατέληξαν στην Λακωνία και στις δυο ποικιλίες ελαιόλαδου, την ανθεκτική Κορωνέικη και την Αθηνολιά, με την υπέροχη γεύση της. Από το πάντρεμα των δύο τύπων, δημιουργήθηκε το November Fruits, ένα υψηλής ποιότητας και γεύσης ελαιόλαδο, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να κατακτά τις αγορές του εξωτερικού.

Εμφιαλωμένο με το χέρι, σε περιορισμένο αριθμό, διατηρεί τα υψηλότερα ποιοτικά standards και κατέχει ένα μεγάλο αριθμό διεθνών πιστοποιήσεων. Και επειδή ένα ανώτερο γευστικά προϊόν δεν μπορεί παρά να είχε και την ανάλογη αντιμετώπιση, φρόντισαν να δημιουργήσουν μια μοναδική συσκευασία, με προσοχή στην λεπτομέρεια, συνδυάζοντας σωρεία ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, όπως μεταξοτυπία στην μπροστινή όψη του μπουκαλιού ή αποτύπωση ενός ελαιόδεντρου πάνω στο μπουκάλι!

To eirinika.gr συνομίλησε με την Ελένη Λαζαρίδου και τον Γιώργο Χαλβατζή, που μας αποκαλύπτουν το όραμα της ELIXIR FLAVOURS

Ειρήνη Νικολοπούλου: Πότε και πώς ξεκίνησε η δημιουργία της ELIXIR FLAVOURS; Ποια είναι τα βασικά πρόσωπα πίσω από την εταιρία;

Μετά από 2 δεκαετίες στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες υποκειμενικά κρίνονται επιτυχημένες, θεωρήσαμε ότι ο κύκλος αυτός έχει κλείσει. Βλέποντας τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης που έχει στην Ελλάδα ο αγροτικός τομέας, ο οποίος ενώ δεν υστερεί σε ποιοτικά προϊόντα, υστερεί όμως σε packaging και στο promotion αυτών στο εξωτερικό, σκεφθήκαμε ότι βελτιώνοντας αυτές τις 2 τελευταίες παραμέτρους, τα ελληνικά προϊόντα δεν θα υστερούσαν σε τίποτα, από τα αντίστοιχα ανταγωνιστικά τους, στις αγορές του εξωτερικού. Απεναντίας σε πολλές περιπτώσεις θα υπερτερούσαν αυτών!

ΕΝ: Ποια είναι η βασική ιδέα που κυριαρχεί στην φιλοσοφία σας;

Η βασική ιδέα είναι ότι εμείς οι Έλληνες «ΜΠΟΡΟΥΜΕ». Έχοντας μια γόνιμη γη, η οποία παράγει άριστα ποιοτικά προϊόντα «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» μόνοι μας να τα προωθήσουμε σε αγορές του εξωτερικού. Και αυτήν την προώθηση «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» να την κάνουμε οι ίδιοι μας, αυξάνοντας έτσι την προστιθέμενη αξία των προϊόντων μας.

«ΜΠΟΡΟΥΜΕ» λοιπόν το MADE IN GREECE , να το προωθήσουμε και να γίνει γνωστό σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας… Είμαστε μια χώρα 11.000.000 ανθρώπων, που αν κοιτάξουμε προς τα έξω θα δούμε …7.000.000.000 δυνητικούς πελάτες! Ακούγεται πλεονεκτικό, αλλά σκεφτείτε το λίγο…!!!

ΕΝ: Πείτε μας λίγα λόγια για τα προϊόντα σας. Πού βρίσκεται η κύρια παραγωγή σας. Με ποιους ανθρώπους συνεργάζεστε;

Μετά από αναζητήσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καταλήξαμε στην Λακωνία, όπου βρήκαμε 2 διαφορετικές ποικιλίες ελαιολάδου, το πάντρεμα των οποίων λειτουργεί συμπληρωματικά και στο τέλος απογειώνει το προϊόν! Η Λακωνία λοιπόν αποτελεί τον κύριο τόπο της πρώτης μας ύλης. Χρησιμοποιώντας κατά 80% Κορωνέϊκη ποικιλία και κατά 20% Αθηνολιά, πετύχαμε να συνδυάσουμε τα θετικά και των 2 ποικιλιών, ενώνοντας την ανθεκτικότητα της Κορωνέίκης και το άρωμα και γεύση της Αθηνολιάς!

Ένα απαράμιλλο γευστικά και ποιοτικά προϊόν, δεν μπορούσε παρά να είχε και την ανάλογη αντιμετώπιση. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε τη μοναδική του συσκευασία, συνδυάζοντας σωρεία ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, όπως μεταξοτυπία στην μπροστινή όψη του μπουκαλιού, ετικέτα διπλής όψης στο πίσω μέρος, με ζωγραφισμένη ειδικά για το μπουκάλι μας μία αποτύπωση ελαιόδεντρου, η οποία και φαίνεται μέσα από το ελαιόλαδο! Και όλα αυτά, προστατευμένα σε ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο κουτί συσκευασίας, με ανάγλυφα χαρακτηριστικά, ενώ και η σακούλα ακολουθεί το ίδιο ποιοτικό μοτίβο.

Όλα αυτά βέβαια δεν θα μπορούσαν να γίνουν, χωρίς τις ιδέες, τις ικανότηττες, την υπομονή αλλά και την επιμονή στο άριστο αποτέλεσμα, των ανθρώπων της “The Brandhouse”, οι οποίοι έχουν αναλάβει από το Α έως το Ω, το σχεδιασμό των προϊόντων μας, αλλά και όλων των άλλων απαραίτητων στοιχείων του Branding, προκειμένου αυτά να τύχουν αποδοχής από ένα άκρως απαραίτητο αγοραστικό κοινό, όπως είναι αυτό των Ευρωπαϊκών Αγορών ή της Βορ.Αμερικής.

ΕΝ: Ποιες οι δυσκολίες και ποιες οι εύκολες στιγμές στην πορεία σας μέχρι τώρα; Σας έχει επηρεάσει η Κρίση;

Είναι αυτονόητο ότι σε κάθε ξεκίνημα, πόσο δε μάλλον όταν αυτό αφορά την έναρξη μιας δραστηριότητας στην οποία δεν υπήρχε σχετική εμπειρία, οι δυσκολίες ήταν πολλές. Όχι όμως ανυπέρβατες, μιας και ο στόχος ήταν ξεκάθαρος και η θέληση ισχυρή! Θέματα τα οποία είχαν να κάνουν με την επιλογή του κατάλληλου ελαιολάδου, την δημιουργία τελικού packaging, αλλά και η λήψη των πιστοποιήσεων από δημόσιους φορείς, ήταν τα σημεία εκείνα, η λύση των οποίων οδήγησε σε μερικό εκτροχιασμό του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

Στον αντίποδα αυτών, οι ευχάριστες στιγμές, με το πιο ευχάριστο και ενθαρρυντικό ταυτόχρονα, να είναι η άμεση ανταπόκριση της αγοράς στα προϊόντα της σειράς NOVEMBER FRUITS.

Όσον αφορά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε όλοι τα τελευταία χρόνια, αυτή ήταν και ένας από τους λόγους που στραφήκαμε αμέσως στις αγορές του εξωτερικού.
Υπό αυτήν την έννοια και πέρα από το αρχικό περσινό σοκ των Capital Controls- θεωρούμε ότι η συνεχιζόμενη κρίση δεν μας άγγιξε ιδιαίτερα.

ΕΝ: Τι είναι αυτό που κάνει διαφορετικό το δικό σας ελαιόλαδο από όλα τα άλλα;
Ο συνδυασμός των ποικιλιών Κορωνέικης με Αθηνολιά, είναι από τους συνδυασμούς εκείνους που κατά την άποψή μας είναι από τους κορυφαίους στην Ελλάδα.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι Ιταλοί, από τα πρώτα ελαιόλαδα που αναζητούν στην Πελοπόννησο είναι η Αθηνολιά!

Επίσης η εμφιάλωση γίνεται με το χέρι, άρα και σε περιορισμένο αριθμό, προκειμένου να διατηρηθούν υψηλά τα ποιοτικά Standards που έχουμε ορίσει. Τα προϊόντα μας συνοδεύουν πιστοποιήσεις όπως «Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην Αγροτική Παραγωγή», ISO 22.000:2005 για την παραγωγή και την εμφιάλωση και «Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης – ΠΓΕ ΛΑΚΩΝΙΑ». Στοχεύοντας δε στις αγορές του εξωτερικού, το προϊόν έπρεπε και έχει και την πιστοποίηση KOSHER για όσους ακολουθούν το Εβραϊκό τρόπο διατροφής.

Εν κατακλείδι και επειδή η χώρα μας έχει πολλά και υψηλής ποιότητας ελαιόλαδα, αυτό που κατά την άποψή μας φέρνει σε υψηλή ποιοτικά θέση τα ελαιόλαδα της σειράς November Fruiits, είναι η μη έκπτωση στην ποιότητα, σε κανένα από τα στάδια παραγωγής, σε συνδυασμό με τη λήψη όλων εκείνων των πιστοποιήσεων που είναι απαραίτητα για μία εξαγωγική προσπάθεια. Χωρίς αυτά, η προσπάθεια και ημιτελής θα ήταν και καταδικασμένη εξ αρχής!

ΕΝ: Πείτε μας για αυτή τη σχέση σας με τις αγορές του Εξωτερικού. Υπάρχουν αγορές που έχετε ήδη παρουσία και πόσο ικανοποιημένοι είστε από αυτή;

Η παρουσία μας στο εξωτερικό, ξεκίνησε πολύ γρήγορα…. Ήδη έχουμε τοποθετήσει τα προϊόντα μας στην Ευρώπη (Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Σλοβακία, Κύπρο) καθώς επίσης και στην αγορά του Καναδά. Είναι ιδιαίτερη χαρά μας, που τα προϊόντα της σειράς NOVEMBER FRUITS, διανέμονται ήδη από την Costco στον Καναδά, μιας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες στην Βόρεια Αμερική.

Μετά την πρόσφατη συμμετοχή μας στην FOOD EXPO και το θετικό ενδιαφέρον που αποκομίσαμε από ενδιαφερόμενους εισαγωγείς άλλων χωρών (Κίνα, Ρωσία, Κορέα, ΗΠΑ, Ινδία, Ισραήλ, Αυστραλία) , ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα τα NOVEMBER FRUITS, θα αποτελέσουν έναν ακόμα άξιο πρεσβευτή των ελληνικών προϊόντων και σε αυτές τις αγορές. Οι επαναληπτικές παραγγελίες από τις χώρες όπου ήδη έχουμε παρουσία και τα θετικά σχόλια των πελατών μας, μόνο ικανοποίηση μας δίνουν και κίνητρο για να συνεχίσουμε….

ΕΝ: Πρόσφατα, λοιπόν, πήρατε μέρος στην έκθεση FOOD EXPO 2016, η οποία πραγματοποιήθηκε φέτος στο Metropolitan Expo στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πείτε μας για την παρουσία σας εκεί. Πόσο ικανοποιημένοι είστε από την ανταπόκριση των προϊόντων σας στο κοινό;

Η παρουσία μας στην FOOD EXPO ήταν και η πρώτη μας συμμετοχή –εμπειρία, σε εξειδικευμένη έκθεση τροφίμων, με δικό μας περίπτερο. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για μας. Το αποτέλεσμα ήταν επίσης πάρα πολύ ικανοποιητικό, δεδομένων των πολύ κολακευτικών σχολίων που λάβαμε , από το εξειδικευμένο κοινό που μας επισκέφθηκε, τόσο για τα προϊόντα μας , όσο και για την παρουσία μας!

Μένει βέβαια αυτή η θετική παρουσία να μετεξελιχθεί σε αύξηση συνεργασιών, κάτι όμως που ήδη έχει ξεκινήσει και γίνεται. Φύγαμε έτσι από εκεί , απόλυτα ικανοποιημένοι και με πολύ θάρρος να συνεχίσουμε ακόμη ποιο δυναμικά, αυτό που ξεκινήσαμε!

ΕΝ: Συμμετείχατε ή σκοπεύετε να συμμετέχετε σε άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις

Έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν τοποθετήσεις των προϊόντων μας στην ΔΕΘ και στην έκθεση FILOXENIA, στο περίπτερο του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου Ελληνορωσικών Σχέσεων της Θεσσαλονίκης, το οποίο και θα θέλαμε επί της ευκαιρίας να ευχαριστήσουμε.Αυτόνομα όμως, πέραν της FOOD EXPO 2016, δεν συμμετείχαμε σε άλλες τέτοιες παρόμοιες εκδηλώσεις, σίγουρα όμως είναι κάτι το οποίο θα επιδιώξουμε εκ νέου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Κύριο μέλημα μας όμως αυτή την χρονική στιγμή είναι να «εξαργυρώσουμε» το θετικό momentum από την συμμετοχή μας στην πρόσφατη FOOD EXPO 2016, με το να εξετάσουμε όλες τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων συνεργασιών που λάβαμε εκεί.

ΕΝ: Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Μη έχοντας κλείσει ακόμη 1 χρόνο στις αγορές και με βάσει όλα τα θετικά μηνύματα που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής, ο άμεσος στόχος μας παραμένει η εξάπλωση σε νέες αγορές του εξωτερικού. Επίσης μας ενδιαφέρει άμεσα η εγχώρια αγορά, κυρίως στον τομέα του τουρισμού. Ήδη έχουν γίνει τα πρώτα θετικά βήματα και ήδη τα NOVEMBER FRUITS, βρίσκονται στα shops αρκετών ξενοδοχείων 5 αστέρων, όπως και σε καταστήματα delicatessen τα οποία έχουν σαν στόχο την ίδια αγορά. Επίσης ένας στόχος ο οποίος ήδη ξεκίνησε να υλοποιείται, είναι η δημιουργία μιας σειράς ελαιολάδου σε αλουμινένια συσκευασία, η οποία θα καλύψει άλλες αγορές-στόχους μεσαίων εισοδημάτων, στις αγορές του εξωτερικού.

Τέλος, η ELIXIR FLAVOURS, ολοκληρώνοντας την γκάμα της σειράς ελαιολάδου, βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με παραγωγούς της κεντρικής Μακεδονίας, για την δημιουργία και διάθεση ενός ιδιαίτερα καινοτόμου προϊόντος, το οποίο από την μέχρι τώρα έρευνα που έχουμε κάνει δεν υπάρχει άλλο αντίστοιχο στην ελληνική αγορά! Βασιζόμενο και αυτό στην υψηλή διατροφική αξία, στην μοναδικότητά του, αλλά και στην άριστη προσέγγιση από πλευράς Branding και Marketing γενικότερα, ευελπιστούμε ότι θα ξαφνιάσει ευχάριστα την αγορά!

Επισκεφθείτε το site της εταιρείας: www.elixirflavours.com

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Το άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 6 Απριλίου 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top