skip to Main Content

4 έμπειροι φίλοι δημιουργούν τα μυρωδάτα, φυσικά σαπούνια Sapoon και μοσχοβολάει όλος ο κόσμος!

Σαπούνια μυρωδάτα, σαπούνια φυσικά, πιστοποιημένα, σαπούνια με πολύτιμα αιθέρια έλαια, σαπούνια πάνω απ’ όλα ελληνικά είναι τα σαπούνια Sapoon, που μας συστήνονται ως προϊόντα πολυτελείας με συστατικά που μόνο η φύση μπορεί να εγγυηθεί την αγνότητά τους. Δημιουργοί της Sapoon τέσσερις φίλοι ο Σταμάτης Σουεντίε (Δρ. Χημικός Μηχανικός), ο Μάκης Σεραφειμίδης (Καλλιτέχνης), η Μαρία Τσιμητάκη (Χημικός Μηχανικός) και ο Alberto Lozano (Χημικός Μηχανικός). Τέσσερις νέοι άνθρωποι με περιβαλλοντικές ανησυχίες κατέληξαν πριν από δύο χρόνια ακριβώς στην δημιουργία μίας υποδειγματικής ελληνικής εταιρείας με προσήλωση στην χειροποίητη δημιουργία και στην ιδέα της ανθρώπινης παρέμβασης που εμπνέεται από το περιβάλλον και δρα μέσα σε αυτό αρμονικά.

Τα Sapoon παράγονται στο υψηλών προδιαγραφών εργαστήριο της εταιρείας, με έδρα στο Μοσχάτο, χωρίς να καταπονούνται θερμικά και ωριμάζουν φυσικά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνουν απόλυτα συμβατά με τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Δεν περιέχουν χημικά πρόσθετα (Parabens και SLS), αφριστικούς παράγοντες, τεχνητά χρώματα και αρώματα, αφήνουν ελεύθερη την επιδερμίδα να αναπνεύσει και αποτελούν μέσο πρόληψης ενάντια στις δερματικές ευαισθησίες που προκαλεί η χρόνια χρήση βιομηχανικών καλλυντικών. Είναι σαπούνια υψηλής ποιότητας που εγείρουν τις αισθήσεις, αφήνοντας στο δέρμα ένα διακριτικό άρωμα που αγκαλιάζει την επιδερμίδα και προσφέρει μία μοναδική εμπειρία απαλότητας και φρεσκάδας.

Σταμάτης Σουεντίε, Μαρία Τσιμητάκη, Σεραφείμ Σεραφειμίδης
Αlberto Lozano Ballesteros

Life, Respect, Health, Care είναι ο άξονας των τεσσάρων βασικών στοιχείων πάνω στον οποίο «χτίζει» τα προϊόντα της η Sapoon και στηρίζει το όραμα και τη φιλοσοφία της.

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησαν τα μέλη της Sapoon στο Made in Greece.news.

Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της επιχείρησης σας; 

Όλα ξεκινούν στη Sapoon από τις σχέσεις εμπιστοσύνης και τις κοινές αξίες των ανθρώπων που την απαρτίζουν. Αποτέλεσμα ήταν η ίδρυση της, πριν δυο ακριβώς χρόνια από έναν καλλιτέχνη και τρεις χημικούς μηχανικούς με ερευνητικό πεδίο χρόνων στα θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής. Αφετηρία αποτέλεσαν οι ιστορίες που συνέκλιναν στον ίδιο στόχο, να καθιερωθεί η Sapoon ως μια υποδειγματική ελληνική εταιρεία φυσικών καλλυντικών προϊόντων που προτάσσει και στηρίζει την βιώσιμη ανάπτυξη. Στη Sapoon πιστεύουμε και στηρίζουμε σθεναρά την έννοια της αειφόρου ανάπτυξης, όπου η οικονομική ευμάρεια συμβαδίζει και συνυπάρχει αρμονικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική ευθύνη. Μέρος αυτής αποτελεί η βιώσιμη παραγωγή που στηρίζεται στη φυσική ωρίμανση, δίχως τεχνητούς επιταχυντές, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, ως απόρροια του σεβασμού στον ίδιο μας τον εαυτό. Το μότο μας “In the Natural Story We Trust” περιβάλλει όλη μας τη φιλοσοφία, αποτελεί πηγή έμπνευσης και παράλληλα άντλησης δύναμης για την συνέχιση και κλιμάκωση της επιτυχίας.

Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν να επιδείξουν τα προϊόντα σας που αποτελούν και ανταγωνιστικό πλεονέκτημά σας;

Τα καλλυντικά προϊόντα της Sapoon αποτελούν προϊόν εξειδίκευσης και υψηλής ποιότητας. Η αφοσίωσή μας στην εξέχουσα ποιότητα του προϊόντος, ως ένα ιδιαίτερο Ελληνικό προϊόν, δημιούργησε την ανάγκη για μια νέα και ιδιαίτερη αισθητική στο πλαίσιο του design. Σε αντίθεση με τη πεπατημένη, η τελική συσκευασία αναδεικνύει και στηρίζει την υψηλή ποιότητα του περιεχομένου. Η τελική εικόνα και συσκευασία αποτελεί προϊόν ανθρώπινης δεξιοτεχνίας, με σύμβολο και στο λογότυπό μας το κέντημα, που συναντάται με την παράδοση. Τι πιο καλαίσθητο για να δωρίσουμε σε αυτούς που αγαπάμε.

Τα προϊόντα της Sapoon χαρίζουν φυσική υγιή όψη και λάμψη στην επιδερμίδα προστατεύοντας παράλληλα τη φυσική υγρασία του δέρματος. Το προϊόν που γνωρίζουμε ως μπάρα σαπουνιού γίνεται αντικείμενο επιστημονικής μελέτης σύγχρονων προδιαγραφών στον τομέα των καλλυντικών και αποκτά μια ασυναγώνιστη αξία, την οποία εγγυάται η ψυχρή μέθοδος σαπωνοποίησης (cold process) αποδίδοντας 100% φυσικό αποτέλεσμα σε σχέση με τις πρώτες ύλες και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται. Η Sapoon υποστηρίζει με υπευθυνότητα όλη τη γραμμή παραγωγής αλλά και το τελικό προϊόν με μικροβιολογικούς και δερματικούς ελέγχους, σε ένα περιβάλλον κατάλληλο και αδειοδοτημένο από τον εθνικό οργανισμό φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα μέχρι τώρα; Υπήρξαν στιγμές αποθάρρυνσης που έγιναν νίκες και επιτυχίες στη συνέχεια;

«Κάθε αρχή και δύσκολη». Βασική μας προτεραιότητα αποτελεί η αφοσίωση στους σκοπούς της εταιρείας και η προσήλωση στις αξίες της. Επενδύοντας στην ποιότητα και έχοντας μεράκι, επιμονή και υπομονή τίποτα δεν πάει χαμένο. Οι πολλές στιγμές αποθάρρυνσης που υπήρξαν στο δρόμο μας, ειδικά όταν αυτή η προσπάθεια ξεκινάει και διανύει την πορεία της μέσα σε ένα ιδιαίτερο οικονομικό περιβάλλον όπως αυτό της Ελλάδος σήμερα, αποτέλεσαν σημεία κομβικής σημασίας της πορείας της Sapoon, αφού μας γέμισαν με πείσμα και δύναμη για την παραμονή στο στόχο μας και για να διατηρήσουμε τις αρχές μας αναλλοίωτες. Επιτυχία αποτελεί η ύπαρξη κοινού το οποίο στηρίζει και προτιμά τα προϊόντα μας αναγνωρίζοντας συνολικά την φιλοσοφία μας και επίσης, η ικανοποίηση των πελατών μας από την πρώτη κιόλας χρήση.

Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας προϊόν ή δημιούργημα;

Το προϊόν μας έχει ελληνική ταυτότητα. Είναι Made in Greece σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Χρησιμοποιούνται πιστοποιημένες πρώτες ύλες σε συνεργασία με ενώσεις Ελλήνων παραγωγών αλλά και από πιστοποιημένους μικρούς παραγωγούς. Οι φόρμουλες της Sapoon βασίζονται κατεξοχήν στον πλούτο της ελληνικής γης, το βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο από την Λέσβο και πηγαίνοντας στη συνέχεια στη Χίο, η πασίγνωστη μαστίχα από την ένωση μαστιχοπαραγωγών και ανάμεσά τους και άλλες ιδιαίτερες πρώτες ύλες, όπως η πρόπολη, το μελισσοκέρι, το βρώσιμο γιαούρτι, το αλάτι Μεσολογγίου, τον κρόκο και πολλά άλλα. Αυτά τα εμπλουτίσαμε με συνέργειες καλλυντικών και αιθέριων ελαίων παγκοσμίου φήμης για ακόμη περισσότερη θρέψη και ενυδάτωση της επιδερμίδας, όπως το λάδι Argan, το αιθέριο ελαιο του αρκεύθου και το αιθέριο έλαιο Rose Otto.

Πού ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το brand σας; Ποιους στόχους έχετε για αυτό; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσα πετύχατε μέχρι τώρα;

Όνειρό μας είναι να διατηρήσουμε ζωντανή την ίδια αγάπη και αξίες σε όλη τη διαδρομή μας και οι επιτυχίες να είναι αποτέλεσμα αυτής της ομαδικής σχέσης και διάθεσης. Έως σήμερα αυτό μας έχει αποφέρει αναγνωρισιμότητα πέρα από τα στενά όρια του ελληνικού χώρου με ένα προϊόν που ικανοποιεί ακόμα και τις πιο υψηλές απαιτήσεις. Ωστόσο, η φύση του προϊόντος επιβάλλει την ελεγχόμενη παραγωγή, εκτός βιομηχανικών προτύπων, που συνεπάγεται και ελεγχόμενες συνεργασίες. Σήμερα η Sαpoon εξάγει σε Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελβετία και η Αυστρία, χώρες της μέσης ανατολής, όπως η Σαουδική Αραβία, αλλά και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στο Μεξικό, με στόχο να ανταποκρίνεται σε συνεργασίες που αναγνωρίζουν τη φιλοσοφία της.

Τα προϊόντα Sapoon διατίθενται σε επιλεγμένα σημεία στο λεκανοπέδιο, σε επιλεγμένα φαρμακεία που στηρίζουν την φιλοσοφία του καθαρά φυσικού προϊόντος, όπως και σε Spa και καταστήματα φυσικών καλλυντικών σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ενδεικτικά σε κεντρικά σημεία και καλύπτοντας αποστάσεις εντός Αττικής, είναι το φαρμακείο “Παπαμιχαήλ” στο κέντρο της Αθήνας και το φαρμακείο στην Άνω Βούλα “Παυλίδου”. Καταστήματα φυσικών καλλυντικών “Αμβροσία” στο Μοναστηράκι, και σε Delicatessen στο κέντρο της Αθήνας το “Παντοπωλείο της Μεσογειακής γης” και στο κατάστημα “ΥOLENIS”. Επίσης, μπορούν να επιλεχθούν προς αγορά από το site www.sapoonstore.com, με εύκολο τρόπο και ασφάλεια συναλλαγών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top