skip to Main Content

Made in Greece η Septona – Τα αγαπημένα μωρομάντηλα, καλλυντικά & υποσέντονα που ταξιδεύουν σε 69 χώρες και στις 5 ηπείρους!

Οι περισσότεροι έχουμε στο σπίτι μας αρκετά από τα προϊόντα της. Και όχι μόνο εμείς εδώ στην Ελλάδα…

Σε μια δύσκολή περίοδο για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ορισμένα «φωτεινά παραδείγματα ελληνικής επιχειρηματικότητας» καταφέρνουν να ξεχωρίσουν με την εντυπωσιακή τους πορεία και αντοχή και να αναρριχηθούν σε υπολογίσιμες δυνάμεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλον τον κόσμο.

Μια από τις σημαντικότερες ελληνικές επιχειρηματικές προσπάθειες είναι σίγουρα η Septona. Μια 100% ελληνική εταιρεία, με 43 χρόνια παρουσίας στην αγορά και παρουσία σε 69 χώρες του εξωτερικού, και στις 5 ηπείρους.

Όλα ξεκίνησαν το 1973, όταν ο Θωμάς Ευαγγελίου, ένας τραπεζικός υπάλληλος με μεγάλα όνειρα, και η φαρμακοποιός σύζυγός του, Ρόη αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους φαρμακαποθήκη. Αρχικά στόχος τους ήταν να καλύψουν το σύνολο των φαρμακείων της ελληνικής περιφέρειας. Η προσπάθειά τους σύντομα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και το 1980 τους γίνεται πρόταση και εισέρχονται στο μετοχικό κεφάλαιο της «Septona», με μερίδιο 50%. Από το 1990 και μετά αναλαμβάνουν, μάλιστα, πλήρως τη διοίκηση της εταιρείας, εξαγοράζοντας και το υπόλοιπο 50%.

Οι στόχοι τους βλέπετε εκείνη την εποχή ξεπερνούσαν τα στενά όρια της Ελλάδας. Στρατηγική τους επιλογή γίνεται η επέκταση των προϊόντων της Septona, τις διάσημες μπατονέτες της, στο εξωτερικό. Σύντομα ξεκινούν να πειραματίζονται και σε άλλα προϊόντα, όπως μωρομάντηλα, βρεφικά καλλυντικά και απορρυπαντικά, δίσκους, μαντήλια και υγρά ντεμακιγιάζ, σερβιέτες, υγρά μαντήλια καθαρισμού και υποσέντονα.

Με σύμμαχο τη φύση, τα προϊόντα της ενσωματώνουν τις μοναδικές ιδιότητες του αμυγδαλέλαιου, του χαμομηλιού και του ροδόνερου. Σήμερα εξάγουν πάνω από 1000 διαφορετικούς κωδικούς προϊόντων, από την Αφρική μέχρι την Ασία.

Την τελευταία πενταετία, παρά την οικονομική κρίση που έχει πλήξει τον επιχειρηματικό χώρο στην Ελλάδα, η Septona κατάφερε να πραγματοποιήσει επενδύσεις της τάξης των 23 εκατ. ευρώ, εξάγοντας μάλιστα το 60% της παραγωγής της σε 69 αγορές του εξωτερικού.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το ιδιαίτερα τιμητικό βραβείο «Προμηθευτής της χρονιάς» στην κατηγορία Non Food, στο πλαίσιο των Retail Business Awards 2015 που κατέλαβε η εταιρεία το 2015. Και αυτό αποτελεί μόνο μία από τις διακρίσεις που έχει καταλάβει αυτή η 100% Made in Greece εταιρεία-πρότυπο. To 2016 η SEPTONA απέσπασε το silver βραβείο στην κατηγορία Top Greek Export Company 2016 στα Greek Exports Awards 2016. 

Στην επιτυχημένη πορεία της εταιρίας SEPTONA έρχεται και το γεγονός ότι ανανέωσε για μία ακόμη χρονιά το 2017, την πιστοποίησή της κατά IFS-HPC, το υψηλότερο πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας, που απονέμεται σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της προσωπικής υγιεινής, με βαθμό επιτυχίας 99,4%.

Τον τελευταίο χρόνο η SEPTONA λάνσαρε δύο νέες προϊοντικές σειρές: Υγρά ντεμακιγιάζ SEPTONA daily clean advanced και βρεφικό απορρυπαντικό και μαλακτικό SEPTONA calm n care. Η νέα σειρά ντεμακιγιάζ SEPTONA Daily Clean Advanced διαθέτει προηγμένη σύνθεσή με μοναδικό συνδυασμό φυσικών συστατικών και το καινοτόμο σύμπλεγμα Nutri Care, που προσφέρει απαλό καθαρισμό και ενισχυμένη καλλυντική περιποίηση στη γυναικεία επιδερμίδα. Η αποτελεσματικότητα των προϊόντων αποδεικνύεται με In Vivo μελέτες.

Η SEPTONA εμπλουτίζει επίσης τη σειρά των βρεφικών της προϊόντων Calm n’ Care, με δύο νέους κωδικούς ειδικά σχεδιασμένους για τον καθαρισμό και τη φροντίδα των βρεφικών ρούχων: Υγρό απορρυπαντικό με ενεργά συστατικά φυτικής προέλευσης, που απομακρύνει αποτελεσματικά δύσκολους λεκέδες και δυσάρεστες οσμές, ακόμα και στις χαμηλές θερμοκρασίες και μαλακτικό με απαλό άρωμα φρεσκάδας που προσφέρει εξαιρετική αίσθηση απαλότητας στα ρουχαλάκια του μωρού και τα κάνει εύκολα στο σιδέρωμα. Και τα 2 προϊόντα έχουν ειδικά σχεδιασμένη σύνθεση που δεν αφήνει κατάλοιπα, ενώ παράλληλα προστατεύει τα ρούχα από τη φθορά.

Το άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 25 Φεβρουαρίου 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top