skip to Main Content

Made in Greece τα SOPHIA Enjoy Thinking της Αλεξάνδρας: Πωλούνται στο Λούβρο και στο Βρετανικό Μουσείο!

Τα πρωτότυπα χειροποίητα αντικείμενα της SOPHIA, εμπνέονται από τον Ελληνικό Πολιτισμό και κατακτούν όλο τον κόσμο με την θετική τους ενέργεια.

Μοιράζεται την Ελληνική παράδοση σε όλον τον κόσμο. Η ιστορία, η ομορφιά, η τέχνη και η φιλοσοφία του πανάρχαιου Ελληνικού πολιτισμού συνδυάζονται με την ποιότητα, τα εξαιρετικά υλικά, το μεράκι και τις αυθεντικές πολιτιστικές προτάσεις των σύγχρονων Ελλήνων σχεδιαστών. Μέσα από το ηθικό εμπόριο και τις συνεργατικές διαδικασίες. Και όπως αναμενόταν, το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει.

 

Η SOPHIA Enjoy Thinking είναι ένα brand από την designer Αλεξάνδρα που δημιουργήθηκε μέσα στην καρδιά της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην Ελλάδα, για να προσφέρει σε όλους μας έναν νέο αέρα αισιοδοξίας. Τα προϊόντα της εμπνέονται από τη σοφία των αρχαίων Ελλήνων και χρησιμοποιώντας χρωματικές πινελιές, αρκετές δόσεις χιούμορ και στοιχεία του σύγχρονου τρόπου ζωής, καταφέρνουν να κατακτούν αμέσως τις καρδιές όσων τα συναντούν, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Μια σειρά που συνεχώς αναπτύσσεται, από χειροποίητα αγάλματα, βιβλιοστάτες, ροζέτες, μαξιλάρια, διακοσμητικά ως κοσμήματα και t-shirts. Κάθε ένα, μια μοναδική ιστορία, με τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα, τη δική του ομορφιά, το δικό του συναίσθημα…

Η Σάντρα Αλευρά μιλά στο eirinika.gr για την εκπληκτική ιστορία της SOPHIA…

 

Ειρήνη Νικολοπούλου: Πώς γεννήθηκε το brand SOPHIA Enjoy Thinking και πού έχετε φτάσει μέχρι σήμερα;

Αλεξάνδρα: H SOPHIA Enjoy Thinking γεννήθηκε το 2014 μέσα στην κρίση, όχι απλά οικονομική, αλλά πάνω από όλα κοινωνική. Το μότο μας είναι “enjoy thinking”, καθώς πιστεύουμε πως μέσα από την σκέψη μπορείς να αλλάξεις, αλλά και να αλλάξεις τον κόσμο γύρω σου. Η SOPHIA είναι ταυτόχρονα ένα brand και μία δημιουργική πρωτοβουλία, που αγωνίζεται για την ανάδειξη αυθεντικών πολιτισμικών προτάσεων Ελλήνων σχεδιαστών, μέσα από το ηθικό εμπόριο και συνεργατικές διαδικασίες.

 

Η SOPHIA παρουσίαζε το 2014 στο Παρίσι στην έκθεση MAISON & OBJET την πρώτη της συλλογή της με τίτλο Eternity Today, η οποία αποτελείται από μοντέρνα αντικείμενα, τα οποία παντρεύουν το χρηστικό με το ουσιαστικό, αποδίδοντας την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας σαν ακόμη μία σπιτική απόλαυση.

 

Αφουγκραστήκαμε την πολύτιμη κληρονομία της αρχαίας Ελλάδας, τα σοφά ρητά των φιλοσόφων και τα μαγευτικά αγάλματα και επιλέξαμε εκείνα τα οποία μας ενέπνευσαν και μας έκαναν να σκεφτούμε και να συλλογιστούμε.

 

Φέτος – και ενώ η σειρά Eternity Today συνεχώς ανανεώνεται —κάνει την εμφάνισή της και πάλι στην έκθεση MAISON & OBJET στο Παρίσι αλλά και στην έκθεση GREEK BRAND NEW στην Αθήνα η συλλογή Philosophia, η οποία έχει ως concept την παγκοσμιότητα της ελληνικής γλώσσας.

 

Τολμηρή και πρωτότυπη η Philosophia παίζει με ελληνικές λέξεις με διεθνές διαβατήριο, όπως «harmony» (αρμονία) , «ecstasy» (έκσταση) και «utopia» (ουτοπία) που τοποθετεί διακριτικά αλλά ταυτόχρονα και με πολλή φαντασία σε διακοσμητικά και χρηστικά είδη.

Αυτή τη στιγμή τα προϊόντα μας φιλοξενούν τα μεγαλύτερα μουσεία και πολλά καταστήματα σε όλον τον κόσμο.

 

ΕΝ: Ποιος είναι ο παράγοντας που αποτελεί την έμπνευσή σας και σας επιτρέπει να συνεχίζεται;

Α: Αστείρευτη ανάγκη για δημιουργία, ελεύθερη σκέψη αλλά και αισιοδοξία, μα και πολύ αγάπη για την κληρονομιά του τόπου μας, ήταν τα κύρια συστατικά της δημιουργίας της SOPHIA. Η γέννηση της το 2014 ήταν για μας μία πρόκληση. Παρόλα αυτά, καθημερινά μας ενθουσιάζουν οι δημιουργικές δυνατότητες που πηγάζουν από τις κοσμικές αναταράξεις που βιώνουμε αυτή την εποχή.

 

Ε.Ν: Ποια ήταν τα δύσκολα και ποια τα εύκολα βήματα μέχρι τώρα;

Α: Το να βρεις συνεργάτες, να πιστέψουν σε σένα, να ανοίξουν πάλι τις βιοτεχνίες τους, να δοκιμάσουν νέες τεχνικές και να αποκτήσουν πάλι ένα χαμόγελο στα χείλη είναι το δύσκολο. Το ότι από την πρώτη έκθεση μας στο Παρίσι είχαμε μια απίστευτη αποδοχή και πελατεία, αυτό ήταν ανέλπιστα ευχάριστο.

 

ΕΝ: Πόσο «Ελληνικά» μπορείτε να υπερηφανεύεστε πως είναι τα προϊόντα σας;

Α: Τα προϊόντα μας είναι κατασκευασμένα στην Ελλάδα και στην πλειονότητά τους χειροποίητα. Τα αντικείμενα της SOPHIA Enjoy Thinking διηγούνται ιστορίες του χτες στο σήμερα, εναρμονίζοντας την ελληνική πολιτισμική κληρονομιά με το σύγχρονο design.

 

ΕΝ: Πώς σκοπεύετε να συνεχίσετε, να εξελίξετε από εδώ και πέρα όσο πετύχατε μέχρι τώρα;

Α: Θέλουμε να συνεχίσουμε να εξάγουμε «Ελλάδα» και την όμορφη πλευρά της! Πιστεύουμε πώς η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα προϊόντα της SOPHIA Enjoy Thinking από φέτος θα πωλούνται και σε πολλά μέρη στην Ελλάδα, αναβαθμίζοντας την έννοια του σουβενίρ σε πολιτιστικό δώρο.

 

Με την συμμετοχή μας σε εκθέσεις στο εξωτερικό, όπως η Maison & Objet στο Παρίσι επί τρείς συνεχόμενες χρονιές, αλλά και την προώθηση των προϊόντων σε πολλά καταστήματα και μουσεία παγκοσμίως, όπως το πωλητήριο του Βρετανικού Μουσείου και του Λούβρου, κατορθώσαμε να εξάγουμε τον ελληνισμό.

 

ΕΝ: Πώς οραματίζεστε το μέλλον της Sophia Enjoy Thinking; Ποιους στόχους έχετε;

Α: H SOPHIA Enjoy Thinking φιλοδοξεί να γίνει μια στέγη όπου καλλιτέχνες, δημιουργικοί επιχειρηματίες, σχεδιαστές, χειροτέχνες και άλλοι δημιουργικοί εταίροι, θα αναπτύσσουν ιδέες, θα ανταλλάξουν υπηρεσίες και θα μπορούν να συνεργάζονται έτσι ώστε να είναι εφικτό να συν-παράγουν και να «συν-προωθούν» προϊόντα και υπηρεσίες.

Επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα της SOPHIA Enjoy Thinking: www.sophia.com.gr καθώς και τις σελίδες της στο Facebook (Sophia), το Twitter (@sophia_concept), το Instagram (sophia.enhoythinking) ή το Pinterest (SOPHIA)

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

 

Το άρθρο αναρτήθηκε στο eirinika.gr στις 2 Μαρτίου 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top