skip to Main Content

Made in Greece: Η Zacharias crafts – υπέροχο ελληνικό design με έμπνευση την Κρητικιά μάνα

Όταν ο Έλληνας εικαστικός, Ζαχαρίας Πετράκης συνάντησε τον Ισπανό art director Alexandro Hernandez το αποτέλεσμα ήταν σίγουρα πρωτότυπο και ιδιαίτερο. 

Ξεκίνησαν στη Μαδρίτη το 2012 ζωγραφίζοντας στο χέρι t-shirts εμπνευσμένα από την τέχνη του 20ού αιώνα, το 2013 σχεδίασαν τον δεύτερο κατάλογο τους που κάλυπτε το κομμάτι της ιστορίας της τέχνης από τον κυκλαδικό πολιτισμό μέχρι και την κλασική Ελλάδα.

Τώρα στην Αθήνα δημιουργούν καινούργια προϊόντα, πειραματίζονται με διαφορετικά υλικά και σχεδιάζουν με πολύ ενθουσιασμό τα επόμενα βήματά τους.

«Η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που θα απευθύνεται στον τουρισμό μέσα από χρηστικά αντικείμενα και αναμνηστικά σουβενίρ.

Όταν πρωτοξεκινήσαμε νιώθαμε ότι υπήρχε ένα κενό στην συγκεκριμένη αγορά της Ελλάδας.

Η πλειοψηφία των τουριστικών μαγαζιών έχει χαμηλής ποιότητας αντικείμενα με δυσανάλογες ως προς την ποιότητα τιμές», αναφέρει ο Ζαχαρίας στο epixeiro.gr.

Στο εργαστήριο τους δημιουργούν χειροποίητα σουβενίρ εμπνευσμένα από την ιστορία της τέχνης, σχεδιάζουν μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων χρησιμοποιώντας μικτές τεχνικές όπως η μεταξοτυπία, βιβλιοδεσία, ράψιμο, και διάφορα υλικά όπως ύφασμα δέρμα, και μέταλλο.

Σχέδιο τους είναι η δημιουργία ενός προϊόντος για τον τουρισμό το οποίο επιδιώκει να διαφοροποιηθεί από τα λοιπά τυποποιημένα της αγοράς, και το κατάφεραν συνδυάζοντας τέχνη, design και επικοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα τους zacharias.es.

Το άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 28 Μαρτίου 2017 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top