skip to Main Content

Μια Ελληνό- Αυστραλέζα μαθήτρια κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό γλωσσών του SBS

Μια Ελληνίδα μαθήτρια από την κοινότητα της Μελβούρνης στην Αυστραλία, κέρδισε το πρώτο βραβείο, στο φετινό διαγωνισμό γλωσσών που διενήργησε η Ραδιοφωνία SBS.

Πρόκειται για την Ειρήνη Βεργάκη που δικαιολογώντας γιατί μαθαίνει την Ελληνική γλώσσα την χαρακτήρισε ως «μητέρα που έχει γεννήσει χίλιες άλλες».

Πήρε το πρώτο βραβείο στην ηλικιακή ομάδα 8 έως 12 ετών.

Η νεαρή μαθήτρια, που οσονούπω συμπληρώνει τα 12 χρόνια της παρακολουθεί Ελληνικά κάθε Σάββατο στα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης. Μετανάστευσε δε, με την οικογένειά της στην Αυστραλία πριν από τριάμισι χρόνια περίπου.

Η Ελληνίδα μαθήτρια Ειρήνη Βεργάκη, με τον Θέμη Καλλό, στο στούντιο της Ραδιοφωνίας SBS

Ο διαγωνισμός της Ραδιοφωνίας SBS διοργανώθηκε φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά. Έλαβαν μέρος χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες από σχολεία όλης της Αυστραλίας. «Στόχος ήταν να ενθαρρυνθεί, αλλά και να γιορτασθεί η αγάπη για την μάθηση γλωσσών στην Αυστραλία», όπως επεσήμανε η διευθύντρια toυ σταθμού Mandi Wicks.

Οι νικητές ανακοινώθηκαν την περασμένη Δευτέρα στο πλαίσιο εκδήλωσης στις κεντρικές εγκαταστάσεις του οργανισμού SBS στο προάστιο Artarmon του Σίδνεϊ με την παρουσία των τεσσάρων νικητών στις ισάριθμες κατηγορίες, του ομοσπονδιακού υπουργού Παιδείας, Simon Birmingham, του διευθύνοντος συμβούλου του SBS, Michael Ebeid, διευθυντών σχολείων, εκπροσώπων κοινωνικών και εκπαιδευτικών φορέων και μελών του προσωπικού του SBS.

Οι νικητές στις τέσσερις κατηγορίες είναι:
Junior Category 4-7: Percy Page – Κινεζικά (Mandarin)
Junior Category 8-12: Ειρήνη Βεργάκη – Greek
Secondary Primary Category 13-15: Anjali D’Cunha – Σουηδικά
Senior Category 16-18: Celina Bugara – Πολωνικά

Όσοι και όσες έλαβαν μέρος κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα «Τι σημαίνει για εσάς να μαθαίνετε μία άλλη γλώσσα».
Στην κριτική επιτροπή, εκτός από την διευθύντρια του σταθμού, συμμετείχαν ο παρουσιαστής του Pop Asia, Andy Trieu, η παρουσιάστρια ποδοσφαιρικών εκπομπών, Lucy Zelic και ο τραγουδιστής Isaiah.

Πηγή SBS Radio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top