skip to Main Content

Με χρυσά και ασημένια βραβεία έφυγαν οι ελληνικές εταιρείες design από το διεθνή διαγωνισμό “Pentawards” (ΦΩΤΟ)

Το ελληνικό δημιουργικό γραφείο Mousegraphics, “σάρωσε” τα βραβεία και φέτος στο διεθνή διαγωνισμό “Pentawards” που διεξήχθη στην Βαρκελώνη.

Η Mousegraphics, αναδείχθηκε «Agency of the Year» ενώ τιμήθηκε για έξι προϊόντα της με χρυσά, ασημένια και χάλκινα βραβεία.

 Ο διεθνής  διαγωνισμός «Pentawards» που διεξήχθη φέτος στη Βαρκελώνη για εντέκατη χρονιά,  κάθε χρόνο βραβεύει τις συσκευασίες προϊόντων που ξεχωρίζουν για την αισθητική και την ποιότητά τους ενώ μαζί με τα βραβεία “Pentawards” μαζί με τα βραβεία «Dieline» θεωρούνται οι δύο σημαντικότεροι θεσμοί στον χώρο του packaging design.

Εδώ και αρκετά χρόνια η συσκευασία, το λεγόμενο packaging, αποτελεί προνομιακό πεδίο για τους σχεδιαστές, οι οποίοι κατευθύνουν τη δημιουργικότητά τους στον σχεδιασμό συσκευασιών με στόχο να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό και να κάνουν γνωστό στους καταναλωτές το μήνυμα του εκάστοτε προϊόντος.

Η Mousegraphics, με παρουσία στον χώρο του ντιζάιν από το 1984, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα γραφεία με τις περισσότερες διακρίσεις στον κόσμο, στον τομέα του packaging, και με έδρα την Αθήνα δραστηριοποιείται σε αγορές από την Κίνα έως τη Βραζιλία.

«Το ντιζάιν δεν έχει εθνικότητα. Οσο σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο, αυτοπεριοριζόμαστε. Η γλώσσα του ντιζάιν είναι παγκόσμια», τονίζει ο διευθυντής της εταιρείας Γρηγόρης Τσακνάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η “Mousegraphics” κέρδισε και στον περσινό διαγωνισμό “Pentawards”, ένα πλατινένιο και δύο χρυσά βραβεία.

Η ελληνική παρουσία στα «Pentawards»,  συμπληρώθηκε με τη διάκριση του δημιουργικού γραφείου «dolphins». Τα «δελφίνια» από τη Θεσσαλονίκη πήραν ασημένιο μετάλλιο για τον σχεδιασμό σειράς βρεφικών προϊόντων τα οποία ξεχώρισαν για τον σχεδιασμό τους.

«Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από τα παιδικά παιχνίδια αφής και ανάλογα με το περιεχόμενο του καθενός δημιουργήσαμε ανάγλυφες λεπτομέρειες στη συσκευασία, όπως μικρές κουκκίδες για να συμβολίσουν τους πόρους του δέρματος ή ανομοιογενείς λωρίδες για όσα είναι σε υγρή μορφή, όπως το σαμπουάν», μας λέει ο συνιδρυτής της εταιρείας Θανάσης Τσαμπούκας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top